Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gençler Alkol Politikalarını konuştu

Gençler Alkol Politikalarını konuştu

Sivil Yaşam Derneği´nin (SİYAMDER) ulusal projesi olan Türkiye Alkol Politikaları Gençlik Platformu (TAPGP) projesinin saha eğitimi geçtiğimiz gün Balıkesir´de de gerçekleştirildi.

Sivil Yaşam Derneği´nin (SİYAMDER) ulusal projesi olan Türkiye Alkol Politikaları Gençlik Platformu (TAPGP) projesinin saha eğitimi geçtiğimiz gün Balıkesir´de de gerçekleştirildi.
Sivil Yaşam Derneği´nin 2013 yılında Bursa´da kurulmuş bir gençlik derneği olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, derneğin görevi; Temel kuruluş amacı gençlerin sorun ve ihtiyaçlarını karar alıcılara iletmek, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmesini sağlamak ve karar alma mekanizmalarına katılımını arttırmaktır. Kuruluşundan bu yana apolitik bir çizgide, tamamıyla bilimsel ve kanıta dayalı uygulamalarla gençlere kendilerini ifade edebilecekleri, karar alma mekanizmalarını test edebilecekleri ve liderlik potansiyellerini açığa çıkarabilecekleri bir platform olarak hizmet vermektedir. Türkiye´nin farklı şehirlerindeki Yerel Kurulları ve ulusal düzlemdeki Yönetim Kurulu ile yönetilen ve tüm iç ve dış yönetişim sistemlerini Birleşmiş Milletler simülasyonu şeklinde yürüten Sivil Yaşam Derneği gençlik politikası başlığı altında incelenen temel politika alanlarında faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda Avrupa Komisyonu Gençlik Çalışma Grubu ve Avrupa Gençlik Forumu tarafından da atıfta bulunulan 6 çalışma alanında Çalışma Grupları bulunmakta ve bu alanlarda düzenli olarak bilimsel ve kanıta dayalı çalışmalar yürütülmektedir? bilgisi verildi.
SİYAMDER´den yapılan açıklama şöyle sürdü: ?Sivil Yaşam Derneği ulusal yapılanması içerisinde görev alabilmek için 16- 29 yaş aralığında olma şartı bulunmaktadır. Bu yaş şartı derneğin gençlerin özgür iradelerini koşulsuz olarak yansıtabilmeleri ve yetişkinlerin etkilerinden korunması amacıyla getirilmiştir. Türkiye Alkol Kontrol Politikaları Gençlik Platformu projesi Türkiye´de şu ana kadar gençler tarafından akran eğitimi yöntemiyle ve yaygın eğitim metotlarıyla gerçekleştirilen en büyük bağımlılıkla mücadele projesidir. Toplamda 20 şehirde 1000 gence birebirde ulaşılarak alkolün zararlı etkileri, alkol kullanımına ilişkin uluslararası düzenlemeler, yurtdışından karşılaştırmalı alkol politikaları örnekleri, alkol kontrolüne ilişkin gençlik katılımının önemi anlatılacaktır. TAPGP projesi kapsamında Saha Eğitimleri dışında da çalışma paketleri yer almakta ve tamamıyla gençler tarafından ve gönüllülük esaslı olarak gerçekleştirilecek çalışmalarda bu alandaki uluslararası arşivlerin taranarak dizinlenmesi, ülkemizde uygulamada bulunan alkol kontrol politikalarının işlerlik seviyesinin sahada gizli müşteri yöntemiyle test edilmesi, bu alanda çalışan gençlik STK´larına kapasite gelişimi sağlamak amacıyla bir çatı kuruluş olarak Türkiye Alkol Kontrol Politikaları Gençlik Platformu´nun kurulması hedeflenmektedir. Eğitim Karesi Belediyesi´nin destekleriyle Karesi AVM Toplantı Salonunda 12 gencin katılımıyla gerçekleştirildi. Yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı eğitimde; bağımlılık nedir, bağımlılık döngüsü, sosyal içicilik, uluslararası alkol bağımlılığı ile mücadele eden kurum ve kuruluşlar, Türkiye´de alkol bağımlılığına yönelik uygulamalar konuları gönüllü eğitmen Gamze Anık tarafından anlatıldı.?
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli