Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gençer Vakfı yine ödüllendirdi

Gençer Vakfı yine ödüllendirdi

Recep Gençer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışı ve başarılı öğrencilerin, Recep Gençer Vakfı tarafından ödüllendirilmesi töreni gerçekleşti.

Recep Gençer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışı ve başarılı öğrencilerin, Recep Gençer Vakfı tarafından ödüllendirilmesi töreni gerçekleşti.
Törene vakfın mütevellisi, okulun kurucusu, BAGFAŞ Şirketler Topluluğu kurucusu ve murahhas azası, Gençer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Gençer, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Ş. Arara`nın yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.
Okul Müdürü İlhan Tutgun`un açış konuşmasında okul hakkında bilgiler vermesinin ardından kürsüye davet edilen Recep Gençer, öğrencilere seslenirken, "Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Derslerinize çok iyi çalışın, öğretmenlerinizi dinleyin ve kendinize güvenin. Bunları yaparsanız, mutlaka başarılı olursunuz" dedi. Gençer, kurucusu olduğu okulda okuyan öğrencilere şu öneride bulundu:
"Meslek lisesinde okuyan, bu okuldan mezun olan çocuklar, belde sanayisini çok iyi tanımak zorundadır. Yaz aylarında, 3-4 ay, sanayi kuruluşlarında staj görün. Hatta çırak olarak çalışın. Böylece deneyim kazanırsınız ve ufkunuz açılır. Öğrenim görmenin hiçbir zaman sonu yoktur."
Bandırma Kaymakamı Ali Mantı da konuşmasında, tarih sahnesinde kalabilme ve millet olma özelliğimizi koruyabilmenin yolunun eğitimden geçtiğinin altını çizerken, "Dinimizi ilk emri de `oku`dur. Siz değerli öğrencilerin yapacağı tek şey, derslerine çalışmaktır. Bugün, ülkemizde öğrenciler üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunlara gelmeyin. Her çeşit partisel çalışmalara, fraksiyonlara, düşüncelere alet olmayın. Sadece okumaya hedeflenin" dedi.
Halk oyunları gösterisinin ardından, başarılı olan okul öğrencilere armağanları ve bursları Recep Gençer ve üst düzey protokol tarafından verildi.
Buna göre okulu ilk üç dereceyle bitiren Basri Özdoğan`a 2.500 TL., okul ikincisi Berna Atik`e 2.000 TL., okul üçüncüsü Egemen Ersin`e 1.500 TL para ödülü verildi. Ayrıca, 9. Sınıftan 10. Sınıfa en iyi üç dereceyle geçen Baran Atılganer, Yiğit Alp Oymak ve Arda Özkara da Recep Gençer Vakfı`ndan aylık burs alma hakkını kazandı.
Törende Okul Müdürü İlhan Tutgun, Recep Gençer`e bir plaket verdi.                   Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli