Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gençer mecliste çalışmalarını anlattı

Gençer mecliste çalışmalarını anlattı

Ayvalık Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis toplantısını Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.

Ayvalık Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis toplantısını Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.
Meclisin açılış konuşmasını yapan başkan Gençer, Ayvalık katı atık depolama alanının artık yetersiz kaldığını ifade ederek, 2005 yılında Körfez Belediyeler Birliği´nin bütün körfezin çöp atığını tek bir merkezde çalışmaya başlayarak bir Avrupa Birliği projesi hazırlandığını ve bu projenin tamamlanarak Burhaniye´nin üst kısımlarında bir alanın belirlendiğini söyledi.
Büyükşehir Yasasıyla çöp taşıma ve toplama işinin ilçe belediyelerine verildiğini, çöp depolama ve bertaraf alanlarının büyükşehirim sorumluluğuna verildiğini ifade eden Gençer, bu uygulama başlayıncaya kadar mevcut alanların kullanımın devam edeceğini, bununda tehlike oluşturduğunu bu tehlikelerin önüne geçilmesi için kaymakamlık, polis ve jandarma ile bir takım toplantılar yapılarak gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar başlatıldığını anlattı.
Ayvalık´ın çeşitli mahallelerinde, Altınova´da, Sarımsaklı´da kilit taş yapım işlerinin devam ettiğini, Altınova´da ki belediye şantiyesinde üretilen 3 bin ton asfaltı kendi imkanlarıyla yollara döküldüğünü dile getiren Gençer, ?İhalede yer alan 30 bin ton asfaltın bugün itibariyle 11 bin tonunu döktük, daha 19 bin ton dökeceğimiz asfalt var.? dedi.
Başkan Gençer yapılan diğer işleri de şu sözlerle anlattı; ?Sarımsaklı´da gece pazarı yaptık. Bu sayede seyyar satıcılık engellenmiş oldu ve onlara da bir yer bulmuş olduk. Petrol ofisimizi yeniledik. OSB´de kabul aşamasına geldik.
1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. kültür sanat günlerinin Ayvalık´ın sanatçısıyla ve gerçek değerleriyle gerçekleştirileceğini bildiren Gençer, 21- 24 Ağustosta Yunanistan´ın Midilli Adasında yapılacak olan turizm fuarına Ayvalık´tan bir heyetle birlikte katılacaklarını kaydetti.
Toplantıda, 2015 Mali Yılı Ek Bütçesi, Belediyeye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi, Banka hesaplarının Maaş Hesabı olarak tanımlanması, Banka hesaplarının kamu hizmetine tahsisi, 2016 yılında gerçekleşecek olan temizlik ihalesi, Meclis İmar Komisyonundan gelen konuların değerlendirilmesi ve İmar dairesi ile diğer birimlerden gelen konular değerlendirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı