Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Genç çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edildi

Genç çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı´nca yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki 2018 Yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı´ndan yararlanacak 6 çiftçimiz büyükbaş hayvancılık hibe desteği almaya hak kazandı.

Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 6 genç çiftçiye, beşer tane olmak üzere toplam 30 büyükbaş hayvan ile dağıtımının yanı sıra 1 üreticimize 40 adet arılı kovan ve ekipmanları tesliminin gerçekleştirildiğini aktardı.
Genç Çiftçi Projesi´yle, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizen Işıktaş, şunları ifade etti: "Önceki yıldan itibaren uygulanan Genç Çiftçi Projesi´nin verimli olması ve amacına ulaşması için İl ve İlçe Proje Yürütme Birimlerimiz tarafından sürekli takibi yapılıyor. Bizlerde İlçe Müdürlüğü olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız." 

Büyükbaş hayvanlarını teslim alan genç çiftçiler de bakanlığın ve ilçe müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirttiler.
Büyükbaş hayvan hibesinden faydalanan çiftçilerimiz: Bülent Sel, (Kestanelik), Duygu Ertürk (Karşıyaka), Burak Bitik (İlhan), Türkan Parlak (Şahinburgaz), Buse Alak (Ocaklar)
Arılı kovan ve ekipman hibesi yapılan çiftçimiz: Ali Osman Dinç (Ballıpınar)
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli