Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Genç Çiftçi Projesi meyvelerini veriyor

Genç Çiftçi Projesi meyvelerini veriyor

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanan Zeynep Çelik´i Savaştepe ilçesinde ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanan Zeynep Çelik´i Savaştepe ilçesinde ziyaret etti.
Hibelerini alan ve ilin tarım sektörü iş gücüne taze kan getiren genç çiftçinin işletmesinde ziyaret eden Vali Yazıcı, "Bugün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçilerimize dağıtılan hayvanlardan yararlanan çiftçilerimizden Zeynep Çelik´i ziyaret ediyoruz. Savaştepe Fatih Mahallesinden Zeynep Çelik hanımefendi genç çiftçi desteğinden yararlanarak kendisine 6 adet damızlık düve hibe edildi. Ayrıca bu düveler için kendileri de sağlıklı bir ahır inşa etmişler. Bu projeden yararlanan hanımefendiyi tebrik ediyorum. Genç çiftçimizin hayvan bakımı konusundaki başarılarını yerinde gördük. Kadınlara destek verildiğinde sadece hayvancılık değil, tarımda ve diğer sektörlerde de söz sahibi olacaklarını görüyoruz. Genç Çiftçi Projesi kapsamında projelerini hayata geçiren üreticilerimizi gördükçe, projenin amacına ulaşmış olması bizleri mutlu ediyor." dedi.
Genç nüfusun yeniden ülkemizin tarımsal gücüne katılmasını hedefleyen projenin ilk sonuçlarının alınmaya başlandığı belirten Vali Yazıcı, "Böyle bir üretimin olduğu yerde ve özelikle genç neslin bunu yapıyor olması sürdürülebilirlik adına, üretimin devamlılığı adına, Türkiye adına mutluluk verici. Tarım bizim ülkemiz için geçmişte önemli idi. Bugün de önemli, yarında önemli olacak. Güzel bir yatırım olur. Ben tüm genç çiftçilerimizi 2018 yılına kadar devam etmesi planlanan bu projelere ilgi göstermelerini rica ediyorum. İl Müdürlüğü personeli bundan sonra da hayvanların düzenli takibini ve sağlık kontrollerini yapacaklar. İleride de bu hayvanlar çoğaldıkça haneye bereket gelecek. Kırsal alanda tarımsal faaliyetlerini devam ettirmek isteyen üreticilerimize Bakanlığımızın destekleri her geçen gün artmaktadır. Üretici sayımızı arttırarak önce aile, sonra ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bu projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara teşekkür ediyor, yüksek kalitede ürünler üretip bol kazanç elde etmenizi temenni ediyorum.? dedi.
Ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı´ya Savaştepe Kaymakamı Metin Yılmaz, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş eşlik etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli