Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gelirde başı ücret ve maaş çekiyor

Gelirde başı ücret ve maaş çekiyor

Temel gelir kaynağında ücret-maaş” geliri başı çekti.

Temel gelir kaynağında ücret-maaş” geliri başı çekti.
Hane halkı Bütçe Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre, hanelerin % 53,1'inin temel gelir kaynağı ücret veya maaş” iken bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 57,6 olarak açıklandı.
Temel gelir kaynağı müteşebbis geliri” olan hanelerin oranı % 19,2 olup bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 20,6.
Hanelerin % 16,6'sını temel gelir kaynağı emekli maaşı”, % 9,6'sını ise diğer karşılıksız transfer geliri” olan haneler oluşturdu.
Harcama payları hane halkının temel gelir kaynağına göre değişiyor
Hane halklarının toplam harcaması içinde % 25 ile ilk sırada yer alan konut harcamasının payı, hane halkının temel gelir kaynağına göre değişmekte. En düşük konut harcaması % 21,7 ile temel gelir kaynağı müteşebbis geliri” olan hanelerde görülmekte.
Temel gelir kaynağı diğer karşılıksız transfer geliri” olan hanelerin konut harcaması payı % 34,5 ile en yüksek iken bunu % 30,4'lük ile temel gelir kaynağı emekli maaşı” olan haneler takip etti. Temel gelir kaynağı gayrimenkul geliri” olan hane halklarında konuta ayrılan pay ise % 29,6.
Temel gelir kaynağı ücret veya maaş” olan hanelerde gıda harcamasının payı % 17,9 iken müteşebbis geliri” olan hanelerde bu pay % 21,3 ve emekli maaşı” olan hanelerde ise % 24,8.
Ulaştırma harcamasına ayrılan en yüksek pay % 19,7 ile temel gelir kaynağı müteşebbis geliri” olan hanelerde, en düşük pay ise % 7,9 ile diğer karşılıksız transfer geliri” olan hanelerde görüldü.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı