Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Geleneksel çocuk oyunları şenliği finalle sona erdi

Geleneksel çocuk oyunları şenliği finalle sona erdi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Çık Dışarıya Oynayalım” projesi kapsamında 2014/2015 Eğitim Öğretim yılı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” Balıkesir il finali pro

Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Çık Dışarıya Oynayalım” projesi kapsamında 2014/2015 Eğitim Öğretim yılı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” Balıkesir il finali programı ve ödül töreni yapıldı.
Program, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 2 Haziran Salı günü saat 16.00'da Atatürk Yüzme Havuzu önünde gerçekleştirildi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceği olamaz. Çocuklarımıza da geçmişteki oyunlarımızı öğretmemiz geçmişe götürmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdiki çocuklar bilgisayarda sanal oyunlarla zamanlarının birçoğunu geçiriyorlar. Bu geleneksel oyunlarımızın çocuklarımızın birbiriyle iletişim kurmasında birbiriyle tanışmasında, kaynaşmasında, fedakarlıkta, hasılı bizim öz değerlerimiz, öz kültürümüz olan kavramlarla tanışmasında çok önemli bir rol aldığını düşünüyorum. Bizler Beş Taş” oynayarak Seksek” oynayarak,”Sekmecik” oynayarak Uzun Atlama” oynayarak yetiştik bunları yaşadık. Bundan dolayı da mutluyum. Bu organizasyonu önemsiyorum. Çocuklarımızın yeniden bu geleneksel oyunları öğrenerek birbiriyle dayanışmayı, kaynaşmayı, tanışmayı ve aralarındaki sevgi ve muhabbeti artırmaları noktasında faydalı görüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Geleneksel çocuk oyunlarımızın gün yüzüne çıkarılması, özellikle çocuklarımızın bu oyunlarla tanıştırılması, daha sağlıklı olarak büyüyebilmesi amacıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” 2013 yılından bu yana düzenleniyor. Bizim de çocukluğumuzda oynadığımız "Yağ Satarım Bal Satarım”, Mendil Kapmaca”, Dokuz Kiremit”, Yakan Top” gibi geleneksel oyunlarla çocuklarımızı buluşturuyoruz. Bugün de burada bu oyunların finalini izleyeceğiz. Geçen yıl ve bu yıl itibariyle toplam 10 bin çocuğumuz bu oyunlarda yer aldılar. Yarışmalara katıldılar ve eğlendiler. Bu şenliğin hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ise Bugün burada Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” adı altında sabah saatlerinden bu yana etkinlikler yapılıyor. Bu etkinliklerin başlangıcı aslında Mart ayında bütün ilçelerimizde başlatıldı. Yaklaşık 7 bin civarında öğrencimiz bu etkinliklere katıldı. Bugün de final müsabakalarıyla bu etkinliklerimizi sonlandıracağız. Özellikle bu tür oyunlar çocukları, sanal ortamdan, bilgisayar başından uzaklaştırma açısından son derece önemlidir. Oyunlarda başarı sağlayan gençlerimizi kutluyorum. Sağlıklı, sıhhatli nesiller diliyorum.” diye konuştu.
Balıkesir il finali programı Altıeylül Plevne Ortaokulu ile Havran Mehmet Uysal Büyükdere Ortaokulu arasında Kaleli Yakan Top” final maçı ile devam etti. Müsabakanın kazananı Havran Mehmet Uysal Büyükdere Ortaokulu oldu.
20 ilçede faklı branşlarda yapılan yarışmalarda ilk dörde girenlere ödülleri takdim edildi.
Dördüncü olan Edincik Ortaokulu'na ödülü İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, üçüncü olan Gömeç Ahmet Karabaş Ortaokulu'na ödülü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, ikinci olan Plevne Ortaokulu'na ödülü İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, birinci olan Havran Mehmet Uysal Büyükdere Ortaokulu'na ödülü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından verildi.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” İl Finali Halk Oyunları gösterisiyle sona erdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli