Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Geleneksel Çocuk Oyunları öğretilecek

Geleneksel Çocuk Oyunları öğretilecek

Geleneksel Çocuk Oyunlarımızı yeniden canlandırmak amacıyla İlimizde düzenlenmesi planlanan ?Geleneksel Çocuk Şenliği? etkinliğinde görevlendirilen öğretmenler Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi´nde buluştu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ilk ve ortaokul çocuklarını bilgisayar başından kaldırarak geleneksel oyunlarımızı oynamayı özendiren ve bu yılda da hayata geçirilecek olan ?Geleneksel Çocuk Şenliği? projesi kapsamındaki yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik ve kaleli yakan top oyunları ile ilgili bilgilendirme toplantısı her İlçeden bir koordinatör öğretmen katılımıyla Karesi İlçesi Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Balıkesir çeşitli ilçelerinden gelen 29 İlçe Koordinatörlerine bu yıl yapılacak uygulama ile ilgili çalışma, eğitim ve oyun araç ve gereçleri ile ilgili bilgi verildi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş, 2014-2015 yılı ?Geleneksel Çocuk Oyunları? na Balıkesir ve İlçelerindeki görevli öğretmenler eşliğinde 6 bin 777 öğrencinin yarışmacı olarak katıldığını, il birinciliğini ise Havran İlçesi Büyükdere Ortaokulu´nun kazandığını belirtti. Ardından ?Bugün burada, Mayıs 2016 yılında finalini yapacağımız oyunlarda uyulacak kurallar ile yapacağımız zaman çizelgesi neticesinde ilçe birincilerinin belirlenmesi ve final oyunlarında bir aksama olmaması adına gerekli önlemi almak için bir araya geldik. ?Geleneksel Çocuk Oyunları? ile ilgili ilçelerimizden gelen beden eğitimi öğretmenlerimiz, ilçe temsilcileri ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu ?Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor´´ projesi kapsamında beraberce finallerimizi gerçekleştirerek Büyükşehir Belediyemize de katkı sağlamayı planlıyoruz.? sözlerine yer verdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli