Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Geleceğin turizmcileri sektörle tanıştı

Geleceğin turizmcileri sektörle tanıştı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesinde düzenlenen "İstihdam ve Kariyer Günleri VI" etkinliğine katıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerinin iş bulmalarına, staj yapmalarına ve kariyerlerini şekillendirmele-rine büyük katkı sunan 6. İstihdam ve Kariyer Günü, sektör temsilcileri ile turizm öğrencilerini buluşturdu.
Bu yıl 6. defa düzenlenen etkinliğin açılışına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, öğretim elemanları, 85 konaklama, seyahat, yiyecek-içecek işletmesi ve 170 sektör temsilcisi ve öğrenciler katıldı.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler stantları gezip, turizmci ve öğrencilerle tanıştı.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, fakültedeki etkinlikte yaptığı değerlendirmede, her yıl düzenledikleri organizasyonla turizm sektörü temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.
Balıkesir Turizm Fakültesi Mezunlar Derneğinin katkısıyla gerçekleştirilen kariyer günlerine ilginin her geçen yıl arttığını belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, "Daha önce Antalya´da 3 kez istihdam ve kariyer günü düzenlemiştik. Tüm öğrencilerimize eşit fırsat vermek adına bu etkinliği 6 yıldır okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Her yıl firma sayısı artıyor. Önümüzdeki yıl 100´den fazla firmanın katılacağını düşünüyoruz. Türkiye´nin işsizlik sorununa turizm boyutunda baktığımızda, istihdam ve kariyer günü, işsizliğe de bir nebze olsun çare olacaktır." dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin ancak üniversite ve sektör işbirliği ile sağlanabildiğini belirtti.
Turizm sektöründe faaliyet gösteren işverenlerin görüşlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Vali Yazıcı, "Hem iş arayanların hem de işverenlerin görüşleri bizim için önemlidir." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli