Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Geleceği Birlikte Planlayalım

Geleceği Birlikte Planlayalım

GMKA, 2019-2023 11. Kalkınma Planı hazırlığı başlattı

Kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve ilgili paydaşların katkılarıyla hazırlanan 10. Kalkınma Planının kapsadığı dönemin tamamlanıyor olması nedeniyle, 2019- 2023 yıllarını kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı hazırlıkları başladı.
Yapılan hazırlıklar kapsamında da Güney Marmara´yı kapsayan illerimiz Balıkesir ve Çanakkale´de, Valiliklerin destek ve yönlendirmesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) koordinasyonunda Valilerin katılacağı hazırlık toplantıları gerçekleştirilecek. Toplantılara davetiye ile çağrı yapılan kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili yerel paydaşlar katılım sağlayacak.
11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Başbakanlık Genelgesi gereğince merkezi düzeyde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dahil olmasına da dikkat çekiliyor. Etkileşimli veya aşağıdan yukarıya planlama olarak nitelenen anlayışa uygun biçimde, temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişi, gerek politikaların isabetli şekilde belirlenmesi gerekse planın sahiplenilmesi açısından önem arz ettiği belirtilmekte. Bu doğrultuda planın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliğinin oluşturulması için Kalkınma Bakanlığı´nca ayrıca vatandaşların da sürece dahil olması yönünde bir anket çalışması da gerçekleştirilmekte. Vatandaşlar, Bakanlığın ve GMKA´nın resmi internet sitesinde yer alan ankete ulaşıp bu süreçte rol alabilecekler.
Bu genel yaklaşımın başarılı sonuçlar üretebilmesinin, ancak illerimizden Türkiye´nin kalkınması konusunda vizyoner, yenilikçi, nitelikli, sosyal kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınabilmesiyle mümkün olacağına dikkat çekildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Geleceği Birlikte Planlayalım
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli