Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gedik: Arıtma tesisini ihaleye çıkardık

Gedik: Arıtma tesisini ihaleye çıkardık

Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, Karşıyaka Beldesi arıtma tesis yapım ihale tarihinin belirlendiğini söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, Karşıyaka Beldesi arıtma tesis yapım ihale tarihinin belirlendiğini söyledi.
Karşıyaka belediye bütçesi ile İller Bankasından aktarılan kaynaklarla beldeye 675 bin TL tutarında artıma tesisi yapılacağını işaret eden Gedik, arıma tesis inşaatının tamamlanmasıyla, Karşıyaka ve çevresindeki tüm yerleşim yerlerinde fosseptik uygulamasına son verileceğini açıkladı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, beldeye yapılması planlanan arıtma tesisi inşaatının 14 Ocak 2011 tarihinde ihale edileceğini belirtip devam eden konuşmasında şöyle konuştu: "Yatırım maliyeti yaklaşık olarak 675 bin lirayı bulmasını beklediğimiz arıtma tesis inşaatının % 40`ı İller Bankası tarafından hibe yoluyla karşılanırken, geriye kalan %  60`lık kısım ise yerel imkânlarla karşılanacak.
14 Ocak 2011 tarihinde yapılacak olan ihaleye yeterli katılımcı olması halinde, arıtma tesis inşaatının temelini 20 Ocak 2011 tarihinde atmayı planladık" dedi.
Arıtma tesisinin hizmete girmesiyle birlikte beldelerinde ve beldeye bağlı yerleşim alanlarında fosseptik uygulamasının sona ereceğini belirten Gedik, Karşıyaka`ya 3 km uzaklıktaki Tatlısu Köyünün de geçtiğimiz yıllarda beldelerine bağlandığını, bu gelişmeyi takiben beldemizin önemli gelir kaynakları arasına turizm dalı da girdi. Bunun için yerel yönetim olarak Kapıdağ Yarımadası ve beldemiz kıyılarına yerli ve yabancı turist çekebilmek için üzerimizi düşeni yapmak istiyoruz. Bölgemizde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı müteşebbisleri yöremize çekmeye kararlıyız." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli