Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Geçici orman işçilerine kadro talebinde bulundu

Geçici orman işçilerine kadro talebinde bulundu

Öz Orman-İş Şube Başkanı Fidan, geçici orman işçilerine kadro verilmesi önerisinde bulundu.

Öz Orman-İş Şube Başkanı Fidan, geçici orman işçilerine kadro verilmesi önerisinde bulundu.
Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ramiz Fidan, Orman Kanunu`nda yer alan 5 ay 29 günlük çalışma sisteminin ortadan kaldırılarak 350`si Balıkesir`de olmak üzere Türkiye genelinde toplam 7 bin 600 geçici işçinin kadroya alınmasını istedi. 
Fidan, "Ormancılık faaliyetleri sadece yangınla mücadele değil, yılın 12 ayında devam eden bir süreci ifade ediyor." dedi.
Ramiz Fidan, yaptığı açıklamada, ormancılık iş kolunda yürütülen işlerin, pancar, tütün ve çay işçiliğinde olduğu gibi kampanya dönemiyle sınırlı varsayıldığını bildirdi.
Yasada orman yangınlarıyla mücadele faaliyetlerinin de mevsimlik kampanya işi kabul edilerek, vizeli geçici/mevsimlik işçilerin çalıştırılmasına 6 ay üst sınır konulduğunu ifade eden Fidan, kadrolu işçilerin emekli olduklarında kadrolarının iptal edildiğini yerine, kadrosuz ve geçici işçilerin alındığını hatırlattı. Fidan, işçilerin üçte birinin yılın yarısında çalıştırılmadığı için ormancılıktaki hizmetlerin aksadığını ileri sürdü.
Belediyeler ile özel idarelerdeki sözleşmeli memurların kadro sorununun çözüldüğünü hatırlatan Fidan, hükümetin orman işçilerini de mağdur etmeyeceğine inandığını vurguladı.
Kulelerde 2 olan görevli sayısının üçe çıkarılması gerektiğini belirten Fidan, "Bu da daha fazla kadrolu işçiyi gerektiriyor. Orman teşkilatımızın aldığı etkin tedbirler ve işçilerimizin özverili çalışmasıyla, ülkemizde olduğu gibi Balıkesir`deki orman yangınlarıyla mücadelede elde edilen başarı göz ardı edilemez. Emekli olan kadrolu işçilerin yerine geçici işçi alınmasından dolayı, bugün kadrosuz işçi sayısı 7 bin 600`ye yükseldi. Hükümetimizin, ormanlarımıza emek veren işçilerimizin de haklı taleplerinin karşılanacağını umuyoruz." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı