Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Geçen sezon en çok palamut avlandı

Geçen sezon en çok palamut avlandı

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri(gırgır ve trol) için av yasağı başladı. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde, 1 Eylül’de açılacak.

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri(gırgır ve trol) için av yasağı başladı. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde, 1 Eylül’de açılacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise bu yasağın dışında kalıp, avcılık yapmayı sürdürebilecek.

EN ÇOK PALAMUT AVLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, 2022-2023 balıkçılık sezonu özellikle palamut avcılığı açısından çok verimli geçerken, son yılların en fazla palamut avlanan av sezonu oldu. Sezon başından, kasım ayına dek fazla av vermeyen hamsi ise kasım, aralık ve ocak aylarında yoğun olarak yakalandı.

Bakanlıkça, şubat ayında yapılan çalışmalarda, avlanan hamsilerde yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki bireylerin oranında artış, et veriminin ise düşük olduğu saptandı. Bu nedenle, balıkçılıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve Bakanlık bünyesinde oluşturulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulu üyesi ilgili akademisyenlerin önerileri doğrultusunda, 21 Şubat’tan itibaren sezon sonuna kadar(15 Nisan 2023), Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında hamsi avcılığı durdurulmuştu.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Geçen sezon palamut avlandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı