Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gazze´li çocuklar bu bayramı şen geçirdi

Gazze´li çocuklar bu bayramı şen geçirdi

Türkiye, Ramazan Bayramı´nda Gazze halkını yalnız bırakmadı.

Filistin halkının acil insani ihtiyaçları için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 11 bin ton insani yardım malzemesi hazırlandı. Çocuklar için en az gıda kadar acil olan oyuncaklar ve bayramlık kıyafetler de Ramazan Bayramı´nda Filistinli çocukların yüzünü güldürdü.
AFAD, Türk Kızılayı, Toprak Mahsulleri Ofisi ve bir özel kuruluşun desteği ile hazırlanan yardımların değeri 25 milyon lirayı buldu.
Yardımların içeriğinde neler var? Yardımları taşıyan Lady Leyla gemisine yüklenmesi devam eden insani yardım malzemeleri; 10 bin 104 oyuncak, bin 500 bebek bezi, 13 bin 755 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ayçiçek yağı, 100 bin giysi ve 20 bin ayakkabıdan oluşuyor.
AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden başkanlığındaki AFAD insani yardım ekibi tarafından karşılanan insani yardım malzemeleri, Türk ve Filistin Kızılayları aracılığı ile Gazze halkına ulaştırılırken, Çocuklar da unutulmadı.
Çocuklar için hazırlanan oyuncaklar Ramazan Bayramı´nda Filistinli çocuklara dağıtıldı. Gazzeli çocuklar bağışlanan 100 bin giysi ve 20 bin ayakkabı ile bayramı yeni kıyafetler ile karşıladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false