Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gazi M. Kemal Atatürk Bandırma´da törenlerle anıldı

Gazi M. Kemal Atatürk Bandırma´da törenlerle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılı dolayısıyla Bandırma´da da törenlerle anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılı dolayısıyla Bandırma´da da törenlerle anıldı.
İlk tören Bandırma Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Temurtaş, siyasi partilerin başkanları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saat 09.05´te 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından anma töreni Barış Manço Kültür Merkezi´nde Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi´nin düzenlemiş olduğu program ile devam etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 80. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokolün ödül takdiminden sonra program müzik dinletisi ve oratoryo ile devam etti. İzleyicilerden büyük alkış alan program sonunda protokol üyeleri öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli