Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Gazeteciliğin Geleceği Ve Medyada Yeni Yönelimler ? bu konferansta ele alındı

?Gazeteciliğin Geleceği Ve Medyada Yeni Yönelimler ? bu konferansta ele alındı

CANBEY :DİJİTAL MEDYA İLE UYUM İÇİNDE İLERLENEBİLİR

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey Adnan Menderes Üniversitesi´nde ?Gazeteciliğin Geleceği ve Medyada Yeni Yönelimler? konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Gazete ve gazeteciliğin tarihsel gelişimini anlatan Canbey, gelinen süreçte dijital medyanın ön plana çıktığını belirterek, ?Değişim ve dönüşüme ayak uydurmalıyız? dedi.
Dijital medyanın gazeteler için bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Canbey,? 2040 yılına gelindiğinde gazetelerin artık kağıda basılmayacağı yönünde öngörüler var. Radyo, televizyon ve gazeteler uyum içinde olduğu gibi gazeteler de dijital medya ile uyum içinde ilerleyebilir. Bunun için çağa ayak uydurmak gerekiyor? diye konuştu.
Canbey, bu değişime uyum sağlamamızın, çağın ruhuna ayak uydurabilmek adına önemli bir rol oynadığını ve gelecekte medyanın var olması için dijital medyayı dikkate almamız gerektiğine de dikkat çekti.
Dr. Canbey, dijital alanda hızlı bir ilerleme ve değişimin söz konusunu olduğunu ifade ederek ?Medyanın, insanın olduğu yere yönelmesinin yanı sıra insanların da dijital mecralara doğru yönelmesi, gazeteleri etkilemektedir. Yeni neslin yazılı basından çok dijital medyadan haberlere erişmesi de bu durumu desteklemektedir? dedi.
Yayıncılıkta özgün içerik ve hızın ön plana çıktığını da vurgulayan BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, ?Çok güçlü bir alt yapıya da sahip olmamız gerekiyor? diye konuştu. Canbey gençlerle medyayı konuşmaktan mutluluk duyduğunu da belirterek Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan´a ve katılımcılara teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false