Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gazeteciler Cemiyetinden Vali Arslan'a Onur üyeliği Beratı

Gazeteciler Cemiyetinden Vali  Arslan

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Batmana atanan Vali Yılmaz Arslana Onur Üyeliği Beratı verdi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Batman`a atanan Vali Yılmaz Arslan`a `Onur Üyeliği Beratı` verdi. 
BGC Başkanı  Ramazan Demir, Vali Arslan`a; İlimizdeki görevi süresince yaptığı başarılı ve bölgemize artı değerler katan hizmetleri yanında; meslektaşlarımıza rahat çalışma koşulları yaratılmasına imkan sağlayan yaklaşımı nedeniyle Balıkesir Basını adına teşekkür etti.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Batman`a atanan Vali Yılmaz Arslan`ı veda yemeğinde konuk etti.
Pamukçu Akpınar Tesisleri`ndeki yemeğe Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, yerel ve yaygın basın temsilcileri katıldı. 
Yemekte konuşan Cemiyet Başkanı Demir, "Valimiz Yılmaz Arslan, basın, halk ve kamu idarecilere ile müthiş bir uyum sağlayarak başarılı çalışmalara imza attı. Biz gazeteciler olarak günün her saati kendisine ulaşabildiğimiz Valimiz Yılmaz Arslan`ın Balıkesir`den ayrılacak olmasına üzülüyoruz. Ancak kendisinin önce Batman`da ardından diğer görevlerinde başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyoruz"dedi. 
"GÜZEL İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUZ"
Vali Yılmaz Arslan´ın yeni görev yeri Batman´da da önemli işlere imza atacağına inandığını belirten BGC Başkanı Ramazan Demir şunları söyledi:
"Balıkesir´e gerçekten iz bırakan bir valiydi Yılmaz Arslan. Genç oluşu, dinamik oluşu, gazeteci dostu oluşu da bizim için büyük bir şanstı.  Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı arkadaşımız beni aradığında, soyadı gibi Arslan, çalışmalarda adı gibi Yılmaz bir vali geliyor dedim. Valimize sahip çıkmalarını istedik. İnşallah kendisi Batman´da da önemli görevlere, işlere imza atacaktır. Biliyorsunuz Güney doğu´da bizim için önemli bir parça. Son günlerde ciddi sorunlar yaşanıyor. Sayın valimizin Başbakan tarafından özel olarak bu bölgede görevlendirdiği inancındayım. Her ne kadar Batman Balıkesir´in yarısı kadar da olsa; stratejik bir bölge. Arslan´ın orada çok ciddi işler yapacağına, bizler yanında ülkemizin de yüzlerini ağartacağına, güzel işlere imza atacağına inanıyorum."
BALIKESİR BASININA ÖVGÜ
Balıkesir`de ilk valiliğini yaptığını hatırlatan Arslan duygularını şöyle dile getirdi:
"Balıkesir`in bende yeri çok ayrı. Balıkesir`de genç bir vali olarak göreve başlarken dezavantajlarım vardı. Başta halkımızla olmak üzere yerle basın ve idarecilerimizle yakaladığımız uyum ile Balıkesir`de güzel çalışmalara imza attık.
Balıkesir`de göreve başlarken yapmayı planladığım işlerin tamamını gerçekleştirdim. Balıkesir`de ve meslek hayatı boyunca görev yaptığım diğer illerde hiçbir zaman yaptığımız çalışmalar için Ankara ile para sıkıntısı yaşamadım. Balıkesir`in yeri bende çok ayrı. Balıkesir`de bir evlat sahibi oldum. Artık bizim ailemizde de Balıkesirli birisi var" 
"BEN DE ARTIK SİZDEN BİRİYİM"
Balıkesir´deki görev süresi içinde basın mensuplarıyla uyumlu çalıştığını belirten Vali Yılmaz Arslan, kendisine BGC Yönetimi tarafından verilen Onursal Üyelik Beratı nedeniyle duygusal anlar yaşadığını ifade etti. Vali Arslan şunları söyledi:
"Hayatımda yerel basınla bu kadar iyi, uyumlu çalıştığım başka bir yer yoktu. Bundan sonra da dilerim olur. Çünkü Batman´da yerel basının da çok etkili olduğunu yeni valimiz bana söyledi. İnanıyorum ki orada da, kamu görevi gören basın ile ilişkilerimizi belli bir düzen içerisinde sürdürme gayreti içinde olacağız. Bana fahri üyelik verilmesi beni duygulandırdı. Bundan sonra bize sataşan olursa biz de sizden birisiyiz deme şansımız olacaktır diye düşünüyorum."
Arslan, kendisine Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti `Onur Üyeliği Beratı`nı takdim eden Cemiyet Başkanı Ramazan Demir`e teşekkür ederek "Artık bende sizin üyenizim. Batman`da sıkıntı yapan gazeteci olursa bu belgeyi göstereceğim"dedi.
Vali Yılmaz Arslan, Pamukçu Akpınar Tesisler`indeki yemeğin ardından kentte görev yapan yerel ve yaygın medyanın sahip, temsilci ve muhabirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Gazeteci Didem - Ömer Kantarlıoğlu çiftinin biricik oğulları Bora`nın kendisine hediye ettiği kalem seti karşısında duygulanan Vali Yılmaz Arslan, "Fenerbahçeli birinden böyle bir hediye almak çok güzel. Batman`daki ilk imzamı bu kalemle atacağım" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli