Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gazeteci Nail Güreli, MİLLİYETi bıraktı

Gazeteci Nail Güreli, MİLLİYETi bıraktı

Usta gazeteci Nail Güreli, 35 yıldır görev yaptığı Milliyet gazetesinden ayrıldı

Usta gazeteci Nail Güreli, 35 yıldır görev yaptığı Milliyet gazetesinden ayrıldı
Türk basınının usta yazarlarından Nail Güreli, 35 yıldır aralıksız görev yaptığı MİLLİYET gazetesinden ayrıldığını açıkladı. 
Güreli, Milliyet`te, 22 Ekim 2012 tarihinde yayınlanan son köşe yazısında, ayrılık haberini şöyle duyurdu:
"Biliyorsunuz, `Eşyanın tabiatına uygun` diye bir deyim var. Biz de, medyanın tabiatına uygun olarak Milliyet`ten ayrılıyoruz. Siz okurlarımıza saygıyla, teşekkürle vedâ ediyoruz. Sevgiyle, esen kalın."
"Şimdilik konuşmayacağım"
İstifası ile ilgili olarak Odatv`nin sorusunu yanıtlayan Güreli, şimdilik konuşmayacağını vurgularken, şunları söyledi:
"Olay çok sıcak olduğu için şu an konuşmayı doğru bulmuyorum, arkadan konuşmayı kendime yakıştırmam. Demirören Grubu ile ilgili değil, istifam. Yazılarıma müdahale edilmiş de değil. Ayrıntılı açıklama için olayın biraz soğumasını bekliyorum."
Bir süre önce Milliyet gazetesinin yönetiminde bir değişiklik olmuş, Genel Yayın Yönetmenliği`nden alınan Tayfun Devecioğlu`nun yerine Derya Sazak getirilmişti.
Nail Güreli kimdir?
1932 yılında, İstanbul`da doğan Güreli, gazeteciliğe, 1952 yılında, Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve son olarak da Milliyet gazetelerinde görev yaptı.
1959 yılında, "yılın gazetecisi" seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin (TGC) çeşitli kademelerinde çalıştığı cemiyette, 18 Mart 1994`ten, 3 Nisan 2001 tarihine dek başkanlık yaptı. 
 Anne tarafından Bandırmalı olan Güreli, "Basın Şeref Kartı" taşıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false