Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gazeteci Mustafa Mutlu: Türk Medyası Kuşatma Altında

Gazeteci Mustafa Mutlu: Türk Medyası Kuşatma Altında

Siyaset ve ileri demokrasi konulu panel büyük ilgi gördü. 24. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Hayâl Çay Bahçesinde gerçekleşen panelin

"Siyaset ve ileri demokrasi" konulu panel büyük ilgi gördü. 24. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Hayâl Çay Bahçesi`nde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça yaparken, Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.
Panelden önce açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kuşcenneti Festivali`nin, belki de dünyada, çevre korumacılığını esas alan tek festival olduğuna dikkati çekti. Pekel, Taksim`deki Gezi Parkı olaylarının değerlendirirken, gençlerin, "yeşilime dokunma"sesinin yalnız ülkede değil, tüm dünyada duyulduğunu belirtti.
GAZETECİ MUTLU: "GEZİ PARKI, ZULME VE ZALİME KARŞI BAŞKALDIRIDIR"
Gazeteci Mustafa Mutlu, Gezi Parkı`nda yaşanan olayları insanların zulme ve zalime başkaldırısı olarak nitelendirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gezi Parkı`ndan çıkan ses, `yeter artık`tır. Gezi Parkı`nda yaşanan olaylar üç-beş ağacın kesilmesine değil, diktatörlüğe tepkidir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, çare sizsiniz. İçimzden artık yeni bir Mustafa Kemal çıkmayacak. Hepiniz, Mustafa Kemal olduğunuzun farkına varacaksınız. Taksim`deki bu halk hareketine sonuna dek sahip çıkmalıyız. Bu direniş, Başbakan`ın, `Taksim`e beton dikmekten vazgeçtik` demesine dek sürmelidir. Taksim`den pırıl pırıl bir halk hareketi filizleniyor. Başarılı olunur veya olunmaz. Ancak bu hareket bize çocuklarımızı, gençlerimizi yeniden kazandırdı. Demek ki gençlerimiz, öne sürüldüğü gibi toplumsal konulara duyarsız değillermiş.  Ancak şunu çok iyi biliyorum ki yaşanan bu direniş bitmez."
"TÜRK MEDYASI KUŞATILDI"
Bugün Türk medyasının kuşatma altında olduğuna dikkati çeken gazeteci Mustafa Mutlu, şunları söyledi:
"Medyamız, ne yazık ki rüşvet ve tehditlerle satın alındı. Bugün ülkemizde iki çeşit gazetecilik var: Ali Kemal tipi gazetecilik, Hasan Tahsin tipi gazetecilik. Basın tarihimizde, gerçek gazetecilik yapmanın olumsuz bedelini ödeyen gazetecilerin sayısı 5 binlere ulaştı. Hâlen 100`e yakın gazeteci, 5 yıldır cezaevinde bulunuyor. Son dönemlerde 300 gazeteci, baskılar nedeniyle mesleklerini bırakmak zorunda kaldı. Tabii ki, ülkemizde yalnızca medya satılmadı. Birçok kurum ve kuruluşumuz da baskılara boyun eğdi. Bu olumsuz ortam ve koşullara karşın herkesi önce insan olmaya ve ahlâklı davranmaya çağırıyorum."
MUHARREM İNCE: "TAKSİM MEYDANINDA GENÇLER, BAŞBAKANA AYAR ÇEKTİ"
CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise konuşmasına, Taksim Gezi Parkı`ndaki gençlerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a "ayar çektiğini" belirtirken, şu değerlendirmede bulundu:
"Şimdiye dek herkese ayar çekmeye çalışan Başbakan`a bu kez gençler ayar çekmişlerdir. Bunları nasıl yeneceğimiz soruluyor. Bunları iyi örgütlenme, hukuk, direniş ve mizahla yeneceğiz. Çünkü, bir ülkede baskı varsa, o ülkede mizah gelişir. Polisin, gençlere davranışlarını görüyorsunuz. Aslında Türk polisi bunları yapmaz. Ama bunları yapan polisler, 11 yıllık AKP iktidarı döneminde polis yapılan militanlardır. Bandırma`da da, vatandaşa, gençlere böyle davranan polislerin olduğunu biliyoruz. Bandırma`yı da deftere yazdık. Buradan emniyet müdürlerini, kaymakamları, valileri uyarıyorum.  Recep Tayyip Erdoğan`ın değil, devletin görevlisi olduğunuzu unutmayın. Yoksa iktidara geldiğimizde bunun hesabını sizlerden mutlaka soracağız."
AKP`nin, gelmiş geçmiş en kumarbaz parti olduğunu öne süren İnce, "Bu iktidar döneminde loto, sayısal, on numara, şans topu, at yarışları gibi şans oyunları artmıştır. Hâlen beygirler, gece-gündüz, haftanın yedi günü at yarışları için koşuyor" dedi. AKP`den kurtuluşun reçetesinin cesur olmak, direnmek, iyi örgütlenmek ve mizahı elden bırakmamaktan geçtiğini vurgulayan İnce, "Şunu unutmayın ki, bütün diktatörler aslında korkaktır. Korkak oldukları için de halka baskı yaparlar" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı