Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gazeteci Kabaş, cezaevine gidiş öyküsünü anlattı

Gazeteci Kabaş, cezaevine gidiş öyküsünü anlattı

Gazeteci-yazar Sedef Kabaş, “4. Bandırma Kitap Günleri”nde konuştu.

Gazeteci-yazar Sedef Kabaş, “4. Bandırma Kitap Günleri”nde konuştu.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediği öne sürülerek 49 gün cezaevinde kalan Kabaş, kendisini cezaevine götüren süreci anlatırken, “Televizyon canlı yayında, bir atasözünü kullandım. Hakaret ettiğim öne sürülerek cezaevine gönderildim. Dünyada, bir atasözü kullandığı için cezaevine giren ilk kişiyim. Hakaret etmedim ama ben hakaret ettiğim için cezaevine girdiysem onlar niye dışarıda?” dedi.
49 gün kaldığı hücrede fikri ve vicdanının özgür olduğunu vurgulayan Kabaş, “Ben zalimin zulmünden korkmam, iyilerin geri adım atmasından korkarım. Beni cezaevine göndererek susturmak istediler. Sustum mu? Hayır. Birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Elbette kitap da okuyalım ama kitap okumak kadar meydan okumayı da bilmeliyiz.”
Kendisine 2 yıl 4 ay olarak verilen cezanın bu konuda dünyada verilen ilk ceza olduğunu yineleyen gazeteci Kabaş, “AKP’yi devlet gibi göstermeye çalışıyorlar. AKP devlet değil. Ben devletimin yanında olduğum için AKP’ye karşıyım” diye konuştu.
Söyleşinin ardından Kabaş’ın plaketini Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun verdi.  Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı