Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Gazeteci Ekrem Balıbek anısına yarışma

Gazeteci Ekrem Balıbek anısına yarışma

Balıkesirin en eski gazeteleri arasında yer alan Yeni Haber Gazetesinin kurucusu ve başyazarı, Balıkesir ve ülkemizin yetiştirdiği yerel gazetecilerin önde gelen isimlerinden Ekrem Balıbekin anısına açılan yarışmada, Yerel Gazetecilik Köşe Yazısı

Balıkesir`in en eski gazeteleri arasında yer alan Yeni Haber Gazetesi`nin kurucusu ve başyazarı, Balıkesir ve ülkemizin yetiştirdiği yerel gazetecilerin önde gelen isimlerinden Ekrem Balıbek`in anısına açılan yarışmada, "Yerel Gazetecilik Köşe Yazısı Ödülü" verilecek.
Yeni Haber Gazetesi`nin, 4 Şubat 2011`de yitirdiğimiz Balıbek adına ülke düzeyindeki yerel basın çalışanlarını kapsayacak "Köşe Yazısı Yarışması"nın amacı, "Günümüzde büyük özverilerle yayınlarını sürdürmekte olan yerel gazetelerde, çoğunlukla telif bedeli almadan, sosyal sorumluluk bilinci içinde yazılar yazan köşe yazarlarının teşvik edilmesi, bu amaç doğrultusunda, 4 Şubat 2011 günü aramızdan ayrılan gazetemizin kurucusu Ekrem Balıbek`in gazetecilik anlayışının, gelecek kuşaklara ışık tutmasının sağlanmaya çalışılması" olarak belirlendi.
3 bin lira ödüllü yarışmaya, ülkemizdeki yerel gazetelerde köşe yazısı(fıkra) yazan kişiler, 2011 yılında yayınlanmış, en çok üç yazılarıyla katılabilecekler.
Seçici kurulunda, Gazeteci-Yazar Erden Balıbek, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, İncelemeci-Araştırmacı Doç. Dr. Salim Çonoğlu, Dilbilimci-Eleştirmen Prof. Dr. Mustafa Durak, Eleştirmen-Şair İbrahim Oluklu ve Balıkesir Basın İlân Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin`in bulunduğu yarışmanın şartnamesi ve yarışma bilgilerinin, aşağıdaki elektronik posta adresinden alınabileceği bildirildi:
esenbalibek@hotmail.com
Önder BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı