Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gastronomlar Sındırgı´ya hayran kaldı

Gastronomlar Sındırgı´ya hayran kaldı

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Gastronomi Kongresi katılımcıları Balıkesir´in Sındırgı ilçesini ziyaret etti.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda Termal Turizmin parlayan yıldızı Sındırgı ilçesindeki doğal ve kültürel değerleri inceleyen heyet ilçeye hayran kaldı.
Kafileye gezi boyunca eşlik eden Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ilçe genelinde gerçekleştirilen turizm yatırımlarından bahsederek, ilçenin tarihi, kültürel yapıları ve dünyaca ünlü Yağcıbedir halıları hakkında bilgi verdi.
Şerif Paşa Meydanından başlayan gezi bir termal otelde Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Lezzet Kokan Mutfaklarda hazırlanan yöresel lezzetlerin ikram edilmesi ile son buldu. Başkan Yavaş ziyaretten oldukça memnun olduklarını belirterek, heyetin turizm alanındaki görüşleri ve ilçeye uygulanabilirliği konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren heyet ilçe gezisi hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdiler: ?Çoğumuz buraya ilk defa geliyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Gastronomi Mutfak Sanatları Kongresi kapsamında Sındırgı´yı ziyaret ettik. Hem bizleri çok güzel ağırladıklarından dolayı hem de kongreye olan katkılarından dolayı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´a ve tüm sponsorlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sındırgı´nın termal kaynakları ve yöresel lezzetleriyle çok kısa bir sürede turizmle gelişeceğini düşünüyoruz. Sındırgı keşfedilmeyi bekleyen bir cennet.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli