Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Garajı bugüne taşıyanlar

Garajı bugüne taşıyanlar

Son meclis toplantısında ele alınan Garaj'daki akaryakıt-LPG istasyon yapımını yakından ilgilendiren, plan tadilatının iptali, AK Partili üyelerin oylarıyla iptal edilmesine karşın, bu konu yargıya gidecek gibi gözüküyor.

Son meclis toplantısında ele alınan Garaj'daki akaryakıt-LPG istasyon yapımını yakından ilgilendiren, plan tadilatının iptali, AK Partili üyelerin oylarıyla iptal edilmesine karşın, bu konu yargıya gidecek gibi gözüküyor.
İşte! Erdek Belediye Garajını, el birliğiyle bugünkü duruma getirenler.
Belediye Meclisi`nin 2008 Haziran toplantısında gündeme getirilen öneride, meclis başkanı;
"6.12.1999/8 Meclis toplantısında `Belediye Terminali Alanı` olarak ayrılan sahada plan tadilatı yapılıp, `Katlı Otopark ve Belediye Sarayı Alanına` dönüştürülen, 2006'da `Belediye Sarayı ve İdari Tesis (Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı) Alanı olarak kullanımlarının değiştirilmesine karar verilen garaj sahasında mevcut durum ve planlamada yapılan değişiklikler nedeniyle anılan sahada plan tadilatı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır” açıklamasında bulunup, ardından 3194 Sayılı İmar K.nun 8/6 md. ve İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin, imar planı değişikliklerinde uyulması gereken esasların 22. md. istinaden, garaj sahası onaylı imar planında `Katlı Otopark ve Belediye Sarayı Alanı` olarak ayrılan sahada `Katlı Otopark, Belediye Oteli, Akaryakıt ve LPG İstasyonu Alanı` olarak Şehir Plancısı Mimar Nuray Gürsoy tarafından hazırlanan plan değişikliğinin onaylanmasının teklifini üyelere sunuyor.
Meclis üyesi A. Kemal Evyapan, akaryakıt -LPG istasyonlarında meydana gelen yangın ve patlamalarda yaşanan can ve mal kayıplarını üyelere hatırlatıyor. Akaryakıt-LPG istasyonunun konut ve işyerleriyle adeta iç içe ve hava sirkülasyonunun çok düşük olduğu bir ortamda planlanması faciaya adeta davetiye çıkarmaktır. İstasyonunun yer seçimi kapsamlı bir planlama ile yeniden belirlenerek güvenli bir yere taşınması sağlanmalı, zira insan hayatı her türlü değerin üzerindedir" uyarısınn yapmasına rağmen oylamaya geçiliyor.
Oylamaya katılan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı dahil meclis üyelerinin 9`u evet oyu kullanırken, Evyapan hayır oyu verip gündemdeki öneri oy çokluğuyla kabul ediliyor.
Daha sonra, GÜMÇED Erdek Belediye Garajına akaryakıt ve LPG istasyonunun yapılmasının önünü açan meclis kararının iptali için yargıya giderken, sivil toplum örgütleri boş durmayıp `Garajda Bomba İstemiyoruz` sloganıyla imza kampanyası başlatıp bir hafta içinde on binlerce imza sayısına ulaşılıyor.
Ve.. ilerleyen haftalarda Karayolları tarafından Erdek Belediyesi`ne gönderilen uyarıcı yazılar…
6 Haziran 2008 tarihli meclis toplantısına katılmayan Mustafa Gümüştaş ile toplantıda hazır bulunup Hayır oyu kullanan Ali Kemal Evyapan bu vebalden kurtulan iki isim.
İşte, belediye garajı imar plan tadilatına Evet diyen başkan ve meclis üyeleri ile o tarihte mensubu bulundukları siyasi partileri ise şöyle: "Belediye Başkanı Hüseyin Sarı (AKP). Meclis üyeleri; Mesut Çinur (AKP), M. Ali Kılıç (AKP, Sedat Ülgay (AKP, Mustafa İlgen (AKP, M. Ali Tetik (AKP), Şerif İlata (DP), M. Birol Yıldızdağ (DP).
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı