Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Garajda her yağmur sonrası aynı manzara

Garajda her yağmur sonrası aynı manzara

Erdek'te etkili olan sağanak nedeniyle ilçemiz garajı yine su altında kaldı.

Erdek’te etkili olan sağanak nedeniyle ilçemiz garajı yine su altında kaldı.
Her yağmur sonrasında olduğu gibi Erdek Garajı su baskınlarından yine nasibini alırken, bu garajın yıkılıp yerine yeni bir garajın yapılması gündeme getirildi.
Garaj bölge halkı, her yağmur sonrası bölgenin göle döndüğünü belirterek, bu durumu eleştirdi.
Büyükşehir’in Erdek Garajına el atması istendi
32 yıl önce hizmete giren, aradan geçen yıllar boyunca Erdek Belediyesi’nce yeterli ilginin gösterilmediği ilçemiz garajı bilindiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri ile bu tarihten sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.
30 Mart’tan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğuna giren garaj hakkında konuşan Garaj Bölge halkı şu görüşleri paylaştı: “1982 yılında hizmete girmiş garajımızın artık kullanma süresini doldurduğunu görüyoruz. Garajın hizmete girdiği tarihten bugüne kadar Erdek Belediyesi tarafından bu bölge ile ilgili radikal tedbirler alındığını söyleyebilmemiz mümkün değil. Sadece şu günlerde değil, geçtiğimiz yıllarda da kısa süreli yağmurlarda bile garajımızda su baskınları yaşanıyordu. Yıllar geçiyor ama ilçemiz garajı makus talihinden bir türlü kurtulamıyordu. Merak ediyoruz, bu sorundan ne zaman kurtulacağız? yazık bize diyerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Erdek Garajına ivedilikle el atmasını istedi.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli