Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Fuar açılışını Bakan Eker yapacak

Fuar açılışını Bakan Eker yapacak

a22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde ilk kez ‘‘İlklerin Şehri İzmir''de düzenlenecek olan ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı''nın açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eke

Hayvancılık ve Gıda Teknolojileri sektörüne damgasını vuracak ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı'' 22 Mayıs Perşembe günü Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'nde açılacak. Fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak. Saat 11:00'deki açılış töreninin ardından, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bakan Eker ve protokol üyeleri fuar alanında incelemelerde bulunacak.
Eker, sertifika dağıtacak
Çobanlık işine mesleki bir statü kazandıracak Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan çobanlara sertifikalarını verecek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvan bakımı, güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, beslenme, hastalıkları, ıslah gibi konularda eğitim alan sürü yöneticilerine, çobanlığın sembolü olan kepenek giydirecek.
TİGEM onur konuğu
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) çiftliklerinde bulunan numune hayvan türleri ile onur konuğu olarak katılacağı fuara, Büyük işletmeler, kooperatif ve birlikler ile aile işletmeleri yanında yaklaşık 36 yabancı ülkeden de ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.
Pistte kuzular yarışacak
Fuar Organizasyonu, düzenlenecek ödüllü yarışmalar, ziyaretçilere yönelik tadımlar ve renkli etkinliklerle üreticiler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra 7'den 70'e tüm İzmir'lilere keyifli bir hafta sonu yaşatacak. Sektörün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulması hedeflenen fuarda, hayvan üreticileri arasında ‘‘Toklu'' ve ‘‘Ergin'' kategorilerinde En Güzel Sakız Koç, ‘‘Teke'' ve ‘‘Keçi'' kategorilerinde ise En Güzel Saanen ırkı yarışmaları düzenlenecek.
İzmir ve Ege Bölgesinde faaliyet yürüten Yetiştirici Birliklerinin organize edeceği yarışmalar uluslar arası standartlara uygun olacak. Sektör dışı ziyaretçilerin bilgilendirilmesi adına ırk özelliklerinin de anlatılacağı etkinlikte, sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzular ise yarışmalar arasında en ilgi çeken bölümü oluşturacak. ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler tablet bilgisayar, akıllı cep telefonu ve yem gibi ödüller kazanacak. Yarışmalarda kürsüye çıkan hayvan sahipleri ayrıca çobanlığın simgesi kepenek giyecek, sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli