Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Fotoğraflarla antik eserler sergisi

Fotoğraflarla antik eserler sergisi

Erdekte Antik eser fotoğraf sergisi açıldı. Erdekte bulunan Kyzikos Antik Kent alanı ile Zeytinliadanın tarihi mirasını tanıtma amacıyla ilçemizde sergi açıldı.

Erdek`te Antik eser fotoğraf sergisi açıldı.
Erdek`te bulunan  Kyzikos Antik Kent alanı ile Zeytinliada`nın tarihi mirasını tanıtma amacıyla ilçemizde sergi açıldı.
Erdek Kyzikos Antik Kentinde yer alan, Türkiye`nin en büyük tapınağı olan Hadriaunus Tapınağı`nın kalıntıları gün ışığına yavaş yavaş çıkmaya başladı.
Erdek Cumhuriyet Meydanında açılan sergi, ziyaretçilerine Erdek Düzler Mahallesi`nde bulunan Kyzikos Antik Kent Alanı ile Zeytinliada`da gün ışığına çıkarılan tarihi eserleri görme imkanını sunuyor.
Cumhuriyet  Meydanı`nda, Erdek Belediye Başkanlığı tarafından açılan fotoğraf sergisinde, başta Kyzikos Antik Kenti olmak üzere Zeytinliada`da devam eden kazılarda gün ışığına çıkarılan antik eserlerin fotoğrafları yer alıyor.
Profesyonel bir ekip tarafından aylar süren bir çalışma ile çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Erdek halkının yanı sıra tatilini Erdek`te geçiren ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Erdek ve çevresinin tanıtımının yanı sıra bölgenin 2500 yıllık bir medeniyete ev sahipliği yaptığını gösteren antik eser fotoğraf sergisi Ramazan Bayramı`na kadar açık kalacak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli