Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Yıldız: ?Fotoğraf, dostluk, sevgi ve iletişimin parçasıdır?

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Yıldız: ?Fotoğraf, dostluk, sevgi ve iletişimin parçasıdır?

Son yıllarda, öSon yıllarda, özellikle facebook´ta paylaştığı birbirinden güzel resimlerle büyük ses getiren bir fotoğraf sanatçısı o. İbrahim Yıldız.zellikle facebook başta olmak üzere büyük ses getiren bir fotoğraf sanatçısı o. İbrahim Yıldız.

Son yıllarda, özellikle facebook´ta paylaştığı birbirinden güzel resimlerle büyük ses getiren bir fotoğraf sanatçısı o. İbrahim Yıldız.
Yıllardır fotoğraf çekmesine karşın sanatsal bazda, 2011 yılından beri bu işin içinde olduğunu belirten Yıldız, ?fotoğraf? sözcüğünün, ?ışıkla çizmek? anlamına geldiğine dikkati çekiyor. Fotoğrafı, güzelliklerin dikdörtgen bir ekrana yansıtılması olarak gördüğünü vurgulayan Yıldız, şunları söylüyor:
?Fotoğraf, makinenin çektiğini ötesinde, işlemler yaparak, farklı ve estetik anlam katmaktır. Birçok kişi, benim temel fotoğraf özelliklerimi göremiyor. Fotoğraf ile yağlı boya tablo arasında bir şey gördüklerini söylüyorlar. Bu, doğrudur.

Çünkü ben, zaten öyle olmasını istiyorum. Benim tavrım ve tarzım bu. Fotoğrafı, insanlarla dostluk, sevgi ve iletişimin bir parçası olarak görüyorum.?
Günbatımı manzaralarının yanı sıra parçalı bulutlu havalarda, Erdek´i, denizden seyretmek ve fotoğraflamanın ayrı bir keyif olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuşuyor:
?Fotoğrafı, ?giriş-gelişme-sonuç´ bölümleri olan bir kompozisyon gibi değerlendirmek gerekir. Fotoğrafta da, bunun gibi ?ön-orta-arka plan´ vardır. Bunlardan biri olmazsa fotoğrafın bir ayağı eksik kalır. Fotoğrafta, canlı bir yaşam unsurunun ön planda olmasını isterim.?
Fotoğraflarında hayvanların, özellikle kedi ve köpeklerin ayrı bir yeri bulunduğunun altını çizen Yıldız, şu değerlendirmede bulunuyor:

?Hele hele kediler. Kedi fotoğrafı çekmek hem sıkıntılı, hem de çok zevkli. Müthiş pozlar veriyorlar. Bu fotoğrafları çektikten sonra çoğu kez, bilgisayar ekranında onları uzun süre seyrediyorum. At fotoğrafları çekmek de çok zevkli. At, çok asil bir hayvan.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli