Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Fırınlara Ramazan denetimi

Fırınlara Ramazan denetimi

Edremit Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı dolayısı ile ilçe genelinde unlu mamuller üretimi yapan işyerlerine denetimlerini sıklaştırdı.

Edremit  Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı dolayısı ile ilçe genelinde unlu mamuller üretimi yapan işyerlerine denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde hijyen kuralları, üretim belgeleri, çalışanların sağlık raporları ve üretilen ekmek ve pidelerin ağırlık ölçülerine uyup uymadığı kontrol edildi. 
Edremit Belediyesi zabıta ekiplerinin Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı denetimlerin, Merkez ilçe, Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli ve Kadıköy Mahalleleri ile devam ettiği öğrenildi.
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, fırınların çalışma saatlerinde yapılan denetimlerde, vatandaşların sağlığının korunması için tüm detayların incelendiği, eksiklik tespit edilen fırınların uyarılarak süre verildiği, bu süre içerisinde eksikliklerini yerine getirmeyen fırınlara gerekli yasal işlem uygulandığını bildirdi. 
Halk sağlığının her zaman ilk planda olduğunu kaydeden ekipler, sadece Ramazan ayında değil, Ramazan ayı öncesinde de denetim yaparak eksiklik tespit edilen fırınların uyarıldığını, verilen süresi içinde eksiklerini gidermeyenler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını, halkın sağlığıyla oynayan, sağlıksız ortamda üretim yapan fırınlara asla izin vermeyeceklerini vurguladı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da, halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınların denetiminin aralıksız süreceğini ve bu konuda kesinlikle taviz gösterilmeyeceğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false