Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Fırat Koleji Okul Aile Birliğinden Bursa gezisi

Fırat Koleji Okul Aile Birliğinden Bursa gezisi

Balıkesir Fırat Koleji Okul Aile Birliği, okulun annelerine yönelik olarak Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa'ya Gezi düzenledi.

Balıkesir Fırat Koleji Okul Aile Birliği, okulun annelerine yönelik olarak Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’ya Gezi düzenledi.
Bursa’ya tarihi yolculuk sabahın erken saatlerinde başladı. İlk olarak Yeşil Konak’ta eşsiz bir manzara karşısında açık büfe kahvaltı yapıldı. Veliler, Bursa’nın sembol yapılarından biri olan ve şehrin hemen her yerinden görülebilen, 1421 yılında Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan Yeşil Türbeyi ziyaret etti.
Mükemmel bir rehber eşliğinde sanki Bursa’nın Osmanlı Devleti zamanındaki günlerini görüp farklı iklimi yaşadığını hisseden veliler Yeşil türbenin ardından gittikleri Emir Buhari Kültür Merkezinde Osmanlı Şerbeti içerek herkese Bursa gezisi tavsiyesinde bulundular.
Yıldırım Külliyesi, Tophane, Üftade Hazretleri ve Ulu Camii ziyaretlerinin her anında tarihin derinliklerinde adım adım dolaşan anneler, bu müthiş gezinin sonunda Kapalı Çarşı’da alışveriş yapmayı ve Kestane Şekeri almayı da ihmal etmediler.
Geziye katılanlar, Bursa’dan çok etkilendiklerini hem tarihi hem de manevi havayı teneffüs etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını açıkladılar.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı