Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?Filli Kadın Ustalar? Projesi Balıkesir´le devam ediyor

?Filli Kadın Ustalar? Projesi Balıkesir´le devam ediyor

Filli Boya´nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, Türkiye´deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü ?Filli Kadın Ustalar? projesi kapsamında illerde gerçekleşen

Filli Boya´nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, Türkiye´deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü ?Filli Kadın Ustalar? projesi kapsamında illerde gerçekleşen eğitimler Balıkesir iliyle devam ediyor.
Eylül ayının son haftasında gerçekleştirilecek eğitimlerde kadın usta adayları A´dan Z´ye boya yapmanın inceliklerini öğrenecek.
Ülkemizde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan ?Filli Kadın Ustalar? projesinin 26-30 Eylül 2016 tarihinde Balıkesir´de gerçekleştirilecek olan eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen tüm kadınlar katılabilecek. ?Filli Kadın Ustalar? projesiyle bu yıl 300´e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor.
Balıkesir eğitim merkezinde gerçekleşecek eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak a´dan z´ye boya uygulamasının inceliklerini öğrenecek. Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı´nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecekler. Boya ustası olmak isteyen kadınlar İŞKUR üzerinden başvuru yapabiliyor. Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı