Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

FETÖ/PYD adına çalışan derneklere eş zamanlı operasyon

FETÖ/PYD adına çalışan derneklere eş zamanlı operasyon

Balıkesir İl Merkezinde faaliyet gösteren bir firmanın FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttüğünün anlaşılması üzerine

Balıkesir İl Merkezinde faaliyet gösteren bir firmanın FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttüğünün anlaşılması üzerine, sözü edilen dernek merkezinde 20 Mart 2015 tarihinde yapılan arama sonucunda derneğe ait tüm defter ve evraklara el konularak Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca anılan olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştı.
Başsavcılık tarafından yürütülmekte olan adli soruşturma kapsamında bu kez 29 Mayıs 2016 tarihinde Balıkesir İl Merkezi ile Edremit, İvrindi, Sındırgı İlçeleri ve İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya illerinde polis tarafından eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Yapılan operasyonlarda; ´´6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanununa Muhalefet, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık´´ suçlarından 14 şüpheli yakalanarak göz altına alınırken, 1 şüpheli başka bir suçtan hâlen ceza infaz kurumunda bulunduğu, 6 şüphelinin de 27 Mayıs 2016 tarihinde Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca kamuoyuna duyurulan operasyon dahilinde göz altına alınan şüphelilerden olduğu anlaşıldı. 5 firari şüphelinin ise yakalanmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı