Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Festivalin ilk konukları Kırgızistan

Festivalin ilk konukları Kırgızistan

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bu yıl 16.sı düzenlenen ve 3-6 Eylül tarihleri arasında Sındırgı Kapalı Pazaryerinde gerçekleşecek...

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl 16.sı düzenlenen ve 3-6 Eylül tarihleri arasında Sındırgı Kapalı Pazaryerinde gerçekleşecek ‘Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri’ nde gösteri yapacak ekipler ilçeye gelmeye başladı.
Bugün sabah saatlerinde ilçeye gelen Kırgızistan Halk Oyunları ekibi Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak karşıladı. Misafirlere yemek ikram eden Durak daha sonra onları konaklayacakları otele yerleştirdi.
3 Eylül’de başlayacak olan Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerinde yerli ve yabancı konukları büyük sürprizlerin beklediğini ifade eden Durak , “Yağlı Güreş, Halk Oyunları Gösterisi, Trap Atışı, Mahalleler Arası Halat Çekme Yarışı, Cirit Gösterisi, Bisiklet Maratonu, Karpuz Yeme Yarışması ve Konserler yapılacak. Festival sonunda ödül töreni düzenlenecek” dedi.
Festival alanında yabancı konukların halk gösterileri sunulurken, açılan stantlarda ilçenin mahalleleri de kendi kültür ve geleneklerini sergileyeceklerini bildirildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu