Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Festivalde sıcak bir sanat söyleşisi

Festivalde sıcak bir sanat söyleşisi

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin “Festivalde sanat söyleşisi” etkinliğinde sıcak bir sohbet yaşandı.

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin “Festivalde sanat söyleşisi” etkinliğinde sıcak bir sohbet yaşandı.
Bandırma Belediyesi nikâh salonunda gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak Kemal İskender, Resul Aytemür, Ahmet Merey ve Serap Atala katıldılar.
Moderatör Denizhan Özer’in, “Sanat, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterir” diyerek başladığı konuşmasının ardından söz verdiği Kemal İskender, “Atatürk’e, her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da çok şey borçluyuz” değerlendirmesinin ardından şunları söyledi:
“Bir ülkenin, bir ulusun geleceğinde sadece kültür kalır. Atatürk’e, kültür ve sanat alanında da çok şey borçluyuz. Ülkemizde ilk resim ve heykel müzesini de, bir üniversitenin bünyesinde Atatürk açmıştır. Ancak ben, kültüre gerekli değerin verilmediği ülkemizin geleceğinden de pek umutlu değilim. Bu ülkede Atatürk’e küfredenler, neredeyse taltif edilecek duruma geldi.”
Koleksiyoner Ahmet Merey’in konuşmasının ardından söz verilen ressam Resul Aytemür, “Türkiye’de sanatçı olmak zor. İyi sanatçı, muhalif olmalıdır. Yıllardır çok zor ortam ve koşullarda, kavga-dövüş resim yapıyorum” dedi.
Sanat eserleri galericisi Serap Atala da konuşmasında şunları aktardı:
“Sahte eser satanlara çok dikkat etmeliyiz. Eser ve orijinal resim almak isteyenler, bunları bildikleri yerlerden ve kişilerden elde etmelidirler. Günümüzde, sanal müzayedelerde de çok sayıda sahte resim dolaşıyor.”
İzleyicilerin sorularının da yanıtlandığı söyleşinin ardından Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, konuşmacılara “kuş” figürü taşıyan festival plâketleri verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Festivalde sıcak sanat söyleşisi
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı