Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Festival havasında geçti

Festival havasında geçti

Gönen Belediyesinin öncülüğünde, Sarıköy Mahallesinde düzenlenen ‘5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden yarışmaya katılan 70 deve kıran kırana güreşti.

Gönen Belediyesinin öncülüğünde, Sarıköy Mahallesinde düzenlenen ‘5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden yarışmaya katılan 70 deve kıran kırana güreşti. Soğuk havaya rağmen ilginin yoğun olduğu yarışma festival havasında geçerken, pehlivan develer seyrine doyun olmayan güreş sergiledi. Belediye Başkanlığı Kupası ise Bodrum ile Lapseki’ye gitti.
45 yıl aradan sonra geleneksel hale getirilen Sarıköy deve güreşlerinin 5’cisi, bir şenlik havası içerisinde gerçekleştirildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen, yarışmaya 70 deve katıldı. . Kıran kırana geçen yarışmalarda Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık ve Deveciler Derneği kupası dağıtıldı.
Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden gelen onlarca devenin güreştiği alanda satılan deve sucukları da Sarıköy’e’e iyi gelir getirdi. Gönen Belediyesinin vatandaşa ücretsiz ulaşım olanağı sağladığı deve güreşinin açılış töreninde konuşan Gönen Beşlediye Başkanı Hüseyin Yakar’a, “Milletvekili” sloganları atılırken, Başkan Yakar, ata sporu deve güreşinin seneye de düzenleneceğinin sözünü verdi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli