Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Festival isimleri belli oldu, 3 proje yolda

Festival isimleri belli oldu, 3 proje yolda

Bandırma´da Eylül ayında 3 farklı festival yapılacak.

Kitap günleri ise bu yıl Ekim ayı başına alındı. Ayrıca Mirza, spor kompleksi yapımı içinde projelerinin hazır olduğunu açıkladı.
29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali ile ilgili bilgiler veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, festival programını netleştiği belirterek etkinliklerde herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını aktardı.
Festivalde sahne alacak sanatçıların belirlendiğini açıklayan Mirza, ? 19 Eylül ve 23 Eylül arasında festivalimiz başlıyor. Dört ana konserimiz var. Sanatçılarımız da belli oldu. Ceza, Buray, Ece Seçkin, Demet Akalın meydan konserinde Bandırmalılar ile bulaşacak. Ayrıca salon konserlerimiz, sergilerimiz, tiyatro ve şiir dinletileri de alacak. 2 Eylül´de Kavun Festivalimiz var.10-17 Eylül arasında da sahil şenliğimiz var. Orada da Bandırma´nın yetiştirdiği çocuklarımız, kendi yeteneklerini sergiliyor. 17 Eylül´de yağlı güreşlerimiz devam edecek.1-7 Ekim tarihleri arasında da kitap günlerimiz var? dedi.
YENİ SPOR KOMPLEKLERİ YAPILACAK
Belediye olarak projelere devam ettiklerinin altını çizen Başkan Mirza, Malta deresi projesini çok önemsediklerini belirtti. Bandırma´da spor alanı yatırımlarına da önem verdiklerini aktaran Mirza ?Malta deresinde kotları aldırdık. DSİ ile birlikte bu işi yapmamız lazım görüşmelerimiz sürüyor. Biz liman geçişini halletmeden üst tarafları yapmaya başladık. Projeyi başlattık. Oradaki yolları da yapacağız. İtfaiye arkasına hazırladığımız spor salonu ve yüzme havuzu şu an netleşti. Açık yüzme havuzu ve spor salonu projesi hazır, ihaleye çıkacağız. Krizle birlikte proje maliyetleri yükseldi. 2 ay sonunda ihaleye çıkarız. SGK binasının karşısındaki boş alana, bir sentetik sağ ve oyun alanları ile birlikte bir semt sahası planlıyoruz.? dedi. Köylerde asfaltlama çalışmalarına da hız verdiklerini belirten Mirza, Bandırma merkezde altı ekibin parke tamiratı yaptığını açıkladı. Yol kazılarının kendilerine haber verilmeden ve parasının yatırılmadan yaptığını ileri süren Mirza şunları söyledi; ? 5 farklı kurum yol kazıyor. 4 yılda 130 kilometre asfalt dökmüşüz, 140 kilometre parke taş döşemişiz. Neredeyse bütün Bandırma´nın yollarını bitirdik ama gelin görün ki 5 kuruluş biz yapıyoruz, onlar kazıyor. Superonline´nın büyükşehirle yaptığı sözleşme gereği açtığı çukurları 24 saat içinde kapatması gerekiyor. Maalesef aylardır kapatılmayan yerler var. Tamiratları da çok kötü yapıyorlar, vatandaşlarımız bunları bilsin. BASKİ her ay 180 kazı yapıyor? diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli