Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Feribotun tahliye kapağı korku yaşattı

Feribotun tahliye kapağı korku yaşattı

Marmara-Erdek seferini yapan ve Balıklı Mahallesi İskelesine yanaşan feribot, yolcu ve araç aldıktan sonra hareket etmek üzere tahliye kapağı kaldırma çalışması sırasında, halatın aniden kopmasıyla kapak büyük bir gürültü ile iskeleye düştü.
Edinilen bilgiye göre, 25 Eylül Çarşamba günü saat 16:00’da Erdek’e gelmek üzere Marmara İskelesinden hareket eden GESTAŞ’a bağlı feribot Avşa’ya uğradı.

Avşa’dan sonra Paşaliman Adasına doğru hareket eden feribot, Paşaliman Adası Balıklı Mahallesi İskelesi`ne yanaştı. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından Balıklı Mahallesi’ne gelen feribottan yolcu ve araçlar tahliye kapağından iskeleye indikten sonra, Erdek’e gelmekte olan yolcu ve araçlar feribota bindi. Araç, yolcu indirme ve alma işlemi bittikten sonra, gemi görevlilerince iskele üzerindeki tahliye kapağının kaldırma çalışması başlatıldığı sırada, kapağa bağlı halatın aniden kopmasıyla kapak hızla iskeleye düştü. Büyük bir gürültü ile iskeleye kapağın düştüğü sırada feribotta sarsıntı yaşanırken, yolcularda da kısa süreli panik ve korku yaşandı.
Bu sırada yolcu uğurlamak için iskele üzerinde herhangi bir kişinin olmaması olası bir faciayı önledi.
Feribotun tahliye kapağının kopan halatı gemi çalışanlarınca onarıldıktan sonra, feribot Erdek İskelesine gelmek üzere Balıklı Mahallesi İskelesinden ayrıldı.
Erdek İskelesine inen yolculardan bir kısmı yaşadıkları olayla ilgili yaptıkları açıklamada, gemilerdeki tahliye kapaklarının halatlarının yetkililerce sık sık denetlenmesi uyarısında bulunurken, kazada can kaybının yaşanmamasının ise çok sevindirici olduğunu dile getirdi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false