Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Feribot İskelesi para basıyor

Feribot İskelesi para basıyor

Erdekten, Tekirdağ ili ile Marmara-Avşa ve Paşaliman Adaları deniz hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan gemiler Erdek Feribot İskelesinin gelirinin bu yılda artış göstermesini sağladı.

Erdek`ten, Tekirdağ ili ile Marmara-Avşa ve Paşaliman Adaları deniz hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan gemiler Erdek Feribot İskelesinin gelirinin bu yılda artış göstermesini sağladı.
Erdek-Tekirdağ ve Adalar arasında denizde ulaşımı sağlayan gemilerin araç ve yolcu taşıması için kullandığı Erdek Feribot İskelesinde, 2011 yılında uygulanan ücret tarifesi 2010`a göre daha aşağıda rakamlarda olmasına rağmen bu yılda beklenen gelir hedefine ulaşıldı.
2010`da 880 bin lirayı bulan Erdek Belediyesi`nin Feribot İskelesi gelirinin, bu yıl 1 milyona yaklaştığı öğrenildi.
Erdek Belediyesi İskele Memurluğu`na bağlı görevlilerin günün 24 saat nöbet tuttuğu iskeleden 2011 yılında elde edilen gelir rakamının 1 milyona yaklaştığı belirtilirken, iskeleye giriş yapan araç sayısının da 35 bine çıktığı ifade ediliyor.
Bilindiği gibi; Erdek Feribot İskelesi`nin kullanım hakkının Erdek Belediyesi`ne verilmiş olmasında, 2001 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı MHP`li Oktay Vural`ın sayesinde gerçekleşmişti. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Erdek Belediyesi`nin buradan büyük maddi destek sağlamasını istemiş ve iskeleyi belediyeye devretmişti. Erdek Feribot İskelesi`nden, araç taşımacılığı yapan özel sektöre ait Ro-Ro gemilerinin yanı sıra Gestaş Şirketine ait gemilerde iskeleyi kullanıyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu