Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Evyapan Bakkaliyesi 65 yıldır aynı adreste

Evyapan Bakkaliyesi 65 yıldır aynı adreste

Bugün 90 yaşında olan Hüseyin Evyapan´ın bakkaliye dükkanı 65 yıldır aynı adreste

Erdek´te 65 yıl önce başlayan bakkaliye işine 5 yaşındayken annesinin bir kasap dükkânına çırak vermesiyle başlayan Erdek´in en eski esnafı Hüseyin Evyapan (90) marketlere karşı, işyerinde baharat çeşitlerine daha çok yer vererek direnebildiğini ve bugünlere gelebildiğini söyledi.
1920 yılında babasının Selanik´ten annesinin Girit´ten göç ettiğini belirten (mübadeleden önce gelmişler) Erdek´in ?Aktar Babası? 2 çocuk 3 torun sahibi 90 yaşında Erdekli Hüseyin Evyapan 65 yıldan beri ıhlamur, kahve ve baharat kokusunun iştah açtığı aynı işyerinde işini sürdürüyor. Dükkanın uygun bir yerinde aile fotoğrafları arasında Atatürk fotoğrafını da koymayı ihmal etmeyen Aktar Baba lakaplı Evyapan, ilerlemiş yaşına rağmen müşterilerine hizmet vermeyi sürdürüyor./resimler/2018-11/8/1430049756213.jpg

Evyapan, bugünlere nasıl geldiğini şöyle anlatıyor:?12 yaşında iken bir bakkal dükkânına askere gidinceye kadar çırak olarak girdim. Askerden gelince bu dükkânı açtım. Ama o yıllarda çok zorlandım. Bana bir Rum arkadaşım, ?Bakkaliyeden para kazanamazsın fırsat bulduğun zaman toprak al para kazanmak için´ diyerek nasihat etmişti. Ben de fırsat buldukça yer aldım. Aldığım yerler hepsi değerlendi. Asıl oradan para kazandım,?
Marketlerin kendisine zarar vermediğini ifade eden Evyapan ?Marketler açılmadan önce bakkaliyeden yeterli para kazanamıyordum. Ne zaman marketler açıldı ben işi daha çok bakliyat ve çekilmiş kahve yanında şifalı aktar çeşitlerine de önem verdim ve o zaman para kazanmaya başladım. Baharat çeşitlerinin kârı çok iyi idi. Marketlerde baharat çeşidi poşetler içinde olduğu için müşteri daha çok dökme olarak sattığımız baharat cinslerini tercih ediyor. Bana gelen müşteri poşet içinde almak yerine ver amca 50 gram veya ver amca 100 gram deyip işini görüyor.? Dedi.
65 yıldan beri aynı işyerinde ticaret hayatını sürdüren Evyapan, müşterilerinin dükkânda sakın badana bile yapma, düzeltmeye bakma marketlerden bıktık biz böyle dükkanlara hasretiz ? diyerek beni daha çok çalışmaya teşvik ediyorlar? diyerek 65 yıldan beri bu dükkanda olduğunu, başka yere gitmeyi düşünmediğini ama bundan sonra gideceği yerin mezarlık olduğunu söyleyerek espri yapmaktan da geri kalmadı.
Esnaflık yapmak isteyenlere de bir mesaj veren yılların eskitemediği Evyapan, esnaflıkta para kazanmak ve müşteri edinmek istiyorsa temiz mal satacak, müşteri kaçırmak istiyorsa kötü mal satsın prensip budur bunu uyguladığı zaman her zaman kazanır diyor.
Haber : Erdek Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli