Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Evliyagilden gazetemize teşekkür

Evliyagilden gazetemize teşekkür

1951 yılından bu yana Ankarada faaliyet gösteren Ajans Türk Matbaacılık firmasının kurucusu Şevket Evliyagil, son aylarda gazetemizin yükselen başarısı nedeniyle bizleri kutlayıp, Ajans Türk Topluluğu adına gazetemize teşekkür mektubu gönderdi.

1951 yılından bu yana Ankara`da faaliyet gösteren Ajans Türk Matbaacılık firmasının kurucusu Şevket Evliyagil, son aylarda gazetemizin yükselen başarısı nedeniyle bizleri kutlayıp, Ajans Türk Topluluğu adına gazetemize teşekkür mektubu gönderdi.
Muhterem büyüğümüz Şevket Evliyagil beyefendi tarafından gazetemiz sahibi Yaşar Mehmet Akif Ertan`a gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:
GÖNDERİLEN MEKTUP
"YENİ ERDEK GAZETESİ`nin son aylardaki görkemli atılımları nedeniyle sizleri yürekten kutluyorum.
Türkiye`nin en eski gazete yöneticisi kimliğimle bu kutlamayı size yazmaktan onurlanıyorum.
Sevgilerimizi ve başarılarınızın devamı dileklerimle gözlerinizden öperim.
Şevket Evliyagil Ajans Türk Matbaacılık Kurucusu"
Ajans-Türk Matbaacılık Topluluğunun Tarihçesi:  
1951 yılında Şevket ve Necdet Evliyagil kardeşler tarafından kurulmuştur. O yıllarda İstanbul basın dünyasında Cumhuriyet Gazetesi ve Yeni İstanbul Gazetesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunan ve daha sonra Ankara`ya yerleşerek Türkiye Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği ile Türkiye İş Bankası ve Dünya Gazetesi`nin Ankara temsilciliği gibi görevlerini yürütürken, kendi idealleri olan ve daha sonra yatırımları haline gelen `Ajans-Türk`ü kurdular.
Hem "Ajans-Türk Özel Haber Ajansı" hem de "Ajans-Türk Basımevi", bugün Ankara Atatürk Bulvarındaki "Vakko" mağazalarının yükseldiği yerde bulunan Yağcıoğlu ailesinin boşaltılmış villasına ve arkasındaki büyük bahçesine yerleşmişti. Kuruluş büyüdükçe, yandaki apartmanların garaj ve zemin katlarına da taştı. Ama buralara da sığmadı... Ajans-Türk ikinci mekan olarak 13 yıl sonra 1964 yılında; Kızılay Meydanına açılan Ziya Gökalp Bulvarında basımevi olarak yaptırılan kendi binasına taşındı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli