Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Evlenme vaadi ile dolandırıldı

Evlenme vaadi ile dolandırıldı

Manyas ilçesinin Hekim köyünde yaşayan Çiftçi Kadir K. (33), şehir merkezinde çay içerken tanıştığı G.D. (41) ile bir süre sonra sohbet etti.

Manyas ilçesinin Hekim köyünde yaşayan Çiftçi Kadir K. (33), şehir merkezinde çay içerken tanıştığı G.D. (41) ile bir süre sonra sohbet etti. Evlenmek istediğini ve hayırlı bir kısmet aradığını söyleyen Kadir K`ye, G.D. isimli şüpheli yardım edebileceğini söyledi. G.D., genç çiftçiye Güldane isminde kızı olduğunu ve kızı ile evlenebileceğini iletti. 
 Ardından genci kızının halası olarak M.A. (40) isimli kadın ile tanıştıran sahte aile, düğün hazırlıklarına başladı. Masraflar için Kadir K`den 5 bin lira alan sahte aile, Güldane ile genç çiftçiyi evlendirdi. Evlendikten sonra Güldane`nin eve gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Kadir K. soluğu poliste aldı. 
Dolandırıcılık olayını araştıran polis ekipleri Güldane isimli kızın G.D.`nin kızı olmadığını ve adının da H.D. (33) olduğunu tespit etti. Şüpheli G.D.`nin Güldane`nin babası olmadığını ve M.A. ile aralarında akrabalık bağı olmadığını tespit eden polis, Güldane kod adlı H.D.`yi gözaltına aldı.  Adli makamlara çıkartılan H.D. tutuklandı.  Olayı araştırmaya devam eden Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte baba G.D. ile sahte hala M.A.`da yı gözaltına aldı. Adli makamlara çıkartılan şüphelilerden G.D`de tutuklanırken, M.A.`nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli