Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Evlenene 10 bin lira destek

Evlenene 10 bin lira destek

27 yaşını doldurmadan evlenenler, 5 bin liraya varan devlet desteği alacak. Her bir eş katkıdan ayrı ayrı 5 bin lira alabilecek.

Evlenecek gençlere devlet desteği uygulaması için geri sayım başladı. 16 Nisan´da başlayacak uygulama ile 3 yıl boyunca çeyiz hesabına para yatıran ve 27 yaşını doldurmadan evlenenler, 5 bin liraya varan devlet desteği alacak. İşte çeyiz hesabının şartları:
İşte! Çeyiz Desteği
Hesap, bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu olarak açılabilecek. Çeyiz hesabına katılımcının düzenli ödeme yapması gerekiyor. Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 100 lira, üst sınır bin lira. Katılımcı aylık ödeme planını seçmişse 1 dönem içinde 3 defadan fazla düzenli ödemeyi aksatmaması gerekiyor. 1 dönem içinde çeyiz hesabından en fazla 2 defa çekim hakkı tanınacak. Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar hesaptaki birikim tutarının % 10´u kadar katkı alacak. Devlet katkısı çeyiz hesabının bulunduğu banka aracılığıyla alınacak. Katılımcılara sadece tek çeyiz hesabı için devlet katkısı ödenecek. Birden fazla hesap açılması halinde bunlar birleştirilemeyecek, katılımcının başvurduğu ilk hesaba devlet katkısı verilecek.
Yetim kıza 24 ay maaş
Babasını kaybettiği için yetim maaşı alan kız çocuklarına, evlendiklerinde çeyiz parası ödeniyor. Bu para, kız çocuğunun aldığı yetim maaşının 24 ile çarpılması ile bulunuyor. Böylece evlenen kız çocuğu 2 yıllık maaşını peşin olarak alıyor. Kız çocukları boşanıp tekrar evlenirse yeniden çeyiz parası alamıyor. Çeyiz parası bir kereye mahsus ödeniyor. Bu parayı almak için evlilik cüzdanı ile birlikte SGK´ya başvurmak gerekiyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Evlenene lira destek
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli