Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Evlat edinmeyi isteme oranı % 13,2 oldu

Evlat edinmeyi isteme oranı % 13,2 oldu

Bireylere eğer tek çocuk sahibi olsalardı çocuğun cinsiyetinin ne olmasını istedikleri sorulduğunda, Türkiye genelinde bireylerin % 17,6´sı kız çocuk sahibi olmayı istediğini beyan ederken, erkek çocuk sahibi olmayı isteyen bireylerin oranı % 16,9 oldu.

Bireylere eğer tek çocuk sahibi olsalardı çocuğun cinsiyetinin ne olmasını istedikleri sorulduğunda, Türkiye genelinde bireylerin % 17,6´sı kız çocuk sahibi olmayı istediğini beyan ederken, erkek çocuk sahibi olmayı isteyen bireylerin oranı % 16,9 oldu. Bireylerin % 65,5´i ise sahip olunmak istenen çocuğun cinsiyetinin önemli olmadığını beyan etti.
Kadınlar kız çocuk, erkekler ise erkek çocuk tercih etti
Aile Yapısı Araştırması, 2016 sonuçlarına göre; 15 ve üzeri yaştaki bireylere evlat edinmeyi isteyip istemedikleri sorulduğunda, Türkiye genelinde bireylerin % 13,2´si evlat edinmeyi istediklerini beyan etti. Evlat edinmeyi isteyen erkeklerin oranı % 12,5 iken bu oran kadınlarda % 13,8 oldu.
Evlat edinmeyi istediğini beyan edenlerin oranı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzeye göre incelendiğinde; evlat edinmeyi istediğini belirtenlerin en yüksek olduğu bölge % 17,6 ile İstanbul, en düşük olduğu bölge ise % 7,6 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) oldu.
Bireylerin % 30,4´ü koruyucu aile olmayı istedi
Bireylere koruyucu aile olmayı isteyip istemedikleri sorulduğunda, bireylerin % 30,4´ü koruyucu aile olmayı istediğini, % 53,5´i koruyucu aile olmayı istemediğini, e % 32,6 oldu.
Koruyucu aile olmayı istediğini beyan edenlerin oranı İBBS 1. Düzeye göre incelendiğinde; koruyucu aile olmayı istediğini belirtenlerin oranının en yüksek olduğu bölge % 42,4 ile Doğu Karadeniz Bölgesi (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane), en düşük olduğu bölge ise % 17,2 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Sahip olunmak istenen tek çocuğun cinsiyet tercihi, kadın ve erkekler için incelendiğinde; kız çocuk isteyenlerin oranı kadınlarda, erkek çocuk isteyenlerin oranı ise erkeklerde daha yüksek oldu. Kadınların % 23´ü erkeklerin ise % 12,1´i eğer tek çocuk sahibi olsalardı kız çocuk tercih ettiklerini beyan etti. Erkek çocuk tercih oranı ise erkeklerde % 20,5, kadınlarda % 13,5 oldu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli