Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Evde sağlık hizmeti alan hastalara ziyaret

Evde sağlık hizmeti alan hastalara ziyaret

Evde sağlık hizmeti alan hastalar, üst düzey yöneticiler tarafından ziyaret edildi.

Evde sağlık hizmeti alan hastalar, üst düzey yöneticiler tarafından ziyaret edildi.
Sürekli hale gelen rahatsızlıkları nedeniyle, evinde sağlık hizmeti alan hastalar Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak tarafından evlerinde ziyaret edildi.
Evde sağlık hizmetleri ekibinde görev yapan Dr. Özlem Baykal, Hemşireler Ayşegül Mumcu ve Halime İlaslan ziyaret edilen hastaların periyodik kontrollerini gerçekleştirerek, evde sağlık kapsamında verilen hizmetler hakkında yöneticilere bilgi verdiler.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr Yasin Yılmaz, evde sağlık hizmetlerinin Balıkesir´de ilk uygulamaya konulan illerden biri olduğunu ve 2004 yılında başlayan bu kutsal hizmetin kesintisiz olarak verilmeye devam ettiğini belitti. 13 yıldır özveri ve sevgi ile yürütülen evde sağlık hizmetlerinin Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün ve İl Sağlık Müdürlüğü´nün desteği ile Kamu Hastaneleri Birliği´ne bağlı hastaneler tarafından günden güne daha da gelişerek verilmeye devam edeceğini açıkladı.
KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz ise ?Evde Sağlık Hizmeti Yönetmelik taslağında hizmetin 7 gün boyunca verilmesi, Evde Sağlık Koordinasyon Merkezinin de 24 saat boyunca vatandaşın çağrılarına cevap vermesi planlanmaktadır. Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak Ağustos 2017 itibarı ile Koordinasyon Merkezimizin 24 saat çalışabilmesi yönünde planlamalarımızı yapmış bulunuyoruz. Evde sağlık hizmeti ihtiyacı olan her hastaya ulaşmayı ilke edinmiş olan Genel Sekreterliğimiz tüm devlet hastanelerimiz vasıtası ile hasta muayenesi, kan tahlili, mesane ve beslenme sondası takibi ve değişimi, yara ve ameliyat yeri pansumanı, tıbbi malzeme ve ilaç raporu takibi ve temini, hasta nakli ve hekim konsültasyonu, fizyoterapi, sosyal hizmet uzmanı danışma hizmetlerini, ADSM´ler vasıtası ile de diş sağlığı hizmetlerini vermektedir.? Dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı