Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ev hayvanlarına çip takılması için son gün: 31 Aralık

Ev hayvanlarına çip takılması için son gün: 31 Aralık

Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, sahipli hayvanların dijital kimliklendirilmesine yönelik merak edilen konulara açıklık getirdi.

Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, sahipli hayvanların dijital kimliklendirilmesine yönelik merak edilen konulara açıklık getirdi. 
Işıktaş, ev hayvanı sahiplerinin, hayvanlarını, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” gereği 31 Aralık 2022 tarihine kadar kimliklendirmeleri ve Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’nde (PETVET) kayıt altına aldırmaları gerektiğine dikkat çekti.                                
Ev hayvanı sahiplerinin, 0-6 aylık hayvanlarını takip eden süreçte de kimliklendirebileceklerini söyleyen Işıktaş “Yılsonuna kadar kayıt işlemlerini yaptırmayanlara 3.642 lira idari para cezası uygulanacaktır. Cezalar, il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri ile doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüklerince tahakkuk ettirilecektir.” dedi.    
Müdür Işıktaş, devam eden açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “6 aylıktan büyük kedi, köpek ve gelincikler, il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından idari para cezası uygulandıktan sonra mikroçiple kaydedilecek. Ev hayvanı sahiplerinin yılsonuna kadar il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine “beyanname” ile müracaat etmeleri halinde mikroçip uygulaması ve kayıt işlemi takip eden süreçte herhangi bir cezai işlem uygulanmadan tamamlanabilecek. Hayvan sahiplerince il/ilçe müdürlüklerinin yanı sıra serbest veteriner hekimlere de beyanname verebilirler. Mikroçip takılmayan hayvanların tespiti, el terminalleriyle (mikroçip okuyucular) yapılacaktır. Mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince idari para cezası uygulandıktan sonra hayvanlar mikroçiple kayıt altına alınacaktır.” 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: hayvanlarına takılması : Aralık
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı