Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ev ve işyerlerine dadanan hırsızlar yakayı ele verdi

Ev ve işyerlerine dadanan hırsızlar yakayı ele verdi

Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde ev ve işyerlerinden yapılan hırsızlıklarla ilgili olarak Edremit Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği´nce çalışma başlatıldı.

Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde ev ve işyerlerinden yapılan hırsızlıklarla ilgili olarak Edremit Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği´nce çalışma başlatıldı.
Devam eden çalışmalar kapsamında; öncelikle şüpheli şahıslar tespit edildi. 28 Kasım 2017 günü saat 04.00 sıralarında şüphelilerin hırsızlık olaylarında kullanmış oldukları 10 ..... plakalı araçla çalıntı malzemeleri Gazi İnebey Caddesinde indirmeye çalıştıkları sırada polis ekipleri 4 şüpheli şahsı çaldıkları eşyalarla birlikte ele geçirdi. Şüphelilere ait ikametten bir kısım çalıntı eşyalar daha bulunarak çalışma genişletildiğinde hırsızlık olaylarında çalınan malları satın alan Akçay´da ikinci el eşya alım satımı yapan bir işyeri sahibi de gözaltına alındı.
Muhtelif adreslerden çalınan çok sayıda malzemeler ele geçirilirken, şu ana kadar son 2 ay içerisinde gerçekleşen 12 hırsızlık ve bir adet kapkaç olayı olmak üzere toplam 13 faili meçhul olay aydınlatıldı.
İşte! Polisin operasyonlarda elde ettiği malzemeler: 2 adet çalıntı tekne motoru, 1 adet çalıntı taşlama makinesi, 1 adet çalıntı elektrikli süpürge, 5 adet çalıntı Lcd televizyzon, 1 adet set üstü ocak ve fırın, çuval ve kasalar içerisinde yaklaşık 300 Kgr zeytin, çalıntı olduğu değerlendirilen 15 torba kömür, 1 adet kafesi ile birlikte hint bülbülü, mazot hırsızlığında kullanılan 4 adet büyük bidon (287 LT mazotun çekici cinsi bir araçtan çalınarak farklı kişilere bidonlarla satışı yapıldığı tespiti yapılmıştır), hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen bir adet levye ve bir adet tornavida, hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen 2 adet siyah kar maskesi, hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen 12 adet şeffaf eldiven ve 2 adet kurusıkı tabanca.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli