Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

ETOdan üyelerine Sicil Tasdik hatırlatması

ETOdan üyelerine  Sicil Tasdik  hatırlatması

Erdek Ticaret Odası (ETO) tarafından, oda üyelerine yönelik defter tasdiklerinde, ilgili noterler tarafından sicil tasdiknamesinin isteneceği bildirildi.

Erdek Ticaret Odası (ETO) tarafından, oda üyelerine yönelik defter tasdiklerinde, ilgili noterler tarafından sicil tasdiknamesinin isteneceği bildirildi.
Erdek Ticaret Odası tarafından basına gönderilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "19.12.2012 tarihli ve 28502 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren " Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ`in 13.maddesinin 1.fıkrasında; "Tacirler tarafından fiziki ortamda tutulan yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri, pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defterinin açılış onayları kuruluş sırasında ve kullanmaya başlamadan önce, izleyen faaliyet dönemlerindeki açılış onayları ise defterlerin kullanılacağı faaliyet döneminin ilk ayından önceki ayın sonuna kadar noter tarafından yapılır. Açılış onaylarının noter tarafından yapıldığı hallerde ticaret sicili tasdiknamesinin noterce aranması zorunludur. " hükmü yer almaktadır. 
Konu ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından Erdek Ticaret Odası Ticaret Sicili Müdürlüğü`ne gönderilen 26.11.2013 tarih, 8348 sayı ve ticaret sicili tasdiknamesi konulu genelge hükümlerince 2013 yılı sonunda noterler tarafından yapılacak defter açılış tasdiklerinde sicil tasdiknamesi istenecektir.
Defter açılış tasdikleri noterler tarafından Aralık ayı içerisinde yapıldığından yukarıda belirtilen sicil tasdiknamesinin odamız bünyesinde kurulu bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü`nden temin edilerek ilgili notere ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ay sonunda yığılma ve yoğunlukların önlenmesi açısından sicil tasdiknamelerinin Aralık ayı başından itibaren bir an önce alınması uygun olacaktır. Sicil Tasdiknameleri harca tabi olup harçlar tarifesine göre 29,80 Türk Lirası ücreti mevcuttur. Harç tahsilatı vergi dairesi tarafından yapıldığından ticaret sicili müdürlüğü tarafından tahakkuk ettirilecek olan tasdikname harcı vergi dairesine yatırılacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli