Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ETO Kobilere Bilgilendirme Semineri Düzenledi

ETO Kobilere Bilgilendirme Semineri Düzenledi

Erdek Ticaret Odası (ETO) tarafından organize edilen devlet destekleri ile AB Fonlarından nasıl faydalanılabilir? sorularının cevap bulduğu seminer Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapıldı.

Erdek Ticaret Odası (ETO) tarafından organize edilen devlet destekleri ile AB Fonlarından nasıl faydalanılabilir? sorularının cevap bulduğu seminer Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapıldı.
Seminer, bilgi yönetiminde öncü firmalardan biri olan EraKibs Bilgi Yoğun Danışmanlık Hizmetleri tarafından gerçekleştirildi.
EraKibs Bilgi Yoğun Danışmanlık Hizmetleri çalışanlarından, Esra Karakaş ile Efrah Ceyhan Atacan, EraKibs olarak müşterilerine rekabet üstünlüğü sağlayacak bilgiyi müşteri ihtiyaçlarına uygun şekilde üretmek, bu bilginin müşteri tarafından içselleştirilmesini sağlamak ve kullanılabilir bilgiyi (explicit knowledge) inovatif yaklaşımlarla sürekli iyileştirerek bilginin yönetimini sağlamaktır. İhtiyaç duyulan hizmetin tanımlanması ve uygulamaların izlenmesi sürecinde müşteri ile sürekli temas içinde olmamız müşterimizin içselleştirme kapasitesini ve karşılıklı öğrenmeyi artırmak olarak açıkladı.
İçselleştirme kapasitesini, firmanın yeni bilgiyi tanıması, dışarıdan gelen bilgiyi özümsemesi ve ticari sonuçlar elde etmek için kullanılabilir hale getirmesi anlamına geldiğini ifade eden Esra Karakaş, ``2010 yılında kurulan, KOBİ`ler için yönetim danışmanlığı, proje yönetimi ve fon desteği alma konularında işletmelere destek verdiklerini belirtti.
Burada olma amaçlarını, strateji için bilgi vermek olarak dile getiren Karakaş, "İnsan sağlığında olduğu gibi KOBİ`lerinde yapacakları planlamada temel noktaya doğru teşhisin konulması gerekiyor. Bunun için bizim yöntemimiz öncelikle mevcut durum analizi ve stratejik plan yapmak. Öncelikle bir KOBİ`nin projeye başvurmadan önce kendi içinde önce varmak istedikleri hedeflerini belirleyip, fon arayışını girmelidirler. KOBİ`lerin iş kurma, insan kaynağı, yazılım alt yapısı oluşturma, kalite artırımı, arge, yatırım teşviki, reklam ve pazarlama gibi birçok alanda fon desteği bulmaları mümkün. Pek çok hibe programında destek % 50`dir. Yatırım yapacağınız proje maliyetinin diğer yarısını siz karşılarsınız.`` şeklinde konuştu.
Seminere daha sonra hibe ve fon desteği veren Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve diğer çeşitli kurumların çalışma koşulları konusunda bilgi verdi.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ``Erdek`te yaz turizminin yanında kış turizmine de ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Sadece 2 ay sezonla bir yere varılamayacağının ortada olduğunun altını çizen Sarı, "Kış turizmi için Kapıdağ`da eşsiz güzellikler bulunuyor. Gelişen teknolojide çağa ayak uydurmakta zorlanıyoruz. İnsanların büyük şehirlerden kaçıp, doğa ile baş başa kalma isteği bunun en çarpıcı göstergesidir. Tatil dendiğinde sadece deniz, kum, güneş akla gelmemelidir. Doğa da, at binmek, bisiklete binmek, yürüyüş yapmak gibi kış turizmini geliştirecek projeler üretmeliyiz.`` dedi.
Kırsal turizmin desteklenmesi konusunda da birçok hibeler bulunduğunu hatırlatan Sarı, Erdek`in turizm konusunda tükenmişlik sendromuna Ticaret Odası olarak son vermek için kararlı bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini. Hibe desteği alma ve proje üretmek isteyen esnaf ya da işletmecilere kapı kapı dolaşıp bilinçlendirmeyi Erdek Ticaret Odası olarak bir görev bildiklerini vurguladı.                      


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli