Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ETO Başkanı Özlem Sarı: "Erdek, turizm yapmayı bilmiyor"

ETO Başkanı Özlem Sarı:

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Mimar Özlem Sarı, ilçede sona eren turizm sezonunu değerlendirirken, "Sezonun, genel anlamda verimli geçtiğini söyleyemem" dedi.

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Mimar Özlem Sarı, ilçede sona eren turizm sezonunu değerlendirirken, "Sezonun, genel anlamda verimli geçtiğini söyleyemem" dedi. Bunu, Odanın üyelik aidatlarını toplamakta yaşadıkları zorluklardan da anladıklarını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"Aslında, bu turizm sezonunda ilçeye giren tarım gelirinin, önceki yıllardan az olduğunu düşünmüyorum. Ancak kaliteli müşteri portföyünde bir azalma olduğu da gerçek.
. Erdek Belediyesi, biraz gecikmeli de olsa bu yıl, bir lokanta ile bir gece eğlence işletmesini turizmin hizmetine soktu. Ama şurası da bir gerçek ki, Erdek, turizm yapmayı bilmiyor. İlçedeki turizmin hizmet kalitesi hiç yok. Erdek´teki turizm işletmecilerinin, bu işi bilenlerle çalıştıkları söylenemez. İlçemizdeki turizm işletmelerinde, turizm konusunda eğitim almış tek müdür bile olduğunu tahmin etmiyorum. İşletmeler, çağdaş turizm eğitiminden uzak, ´alaylı´ bir anlayışla, günübirlik yönetiliyor. Tabii ki bu durum, ilçenin turizmden yeterli geliri alamamalarına neden olup Erdek´in kalkınmasını da engelliyor."
Erdek Belediyesi´nin, kendisine bağlı turizm işletmelerinde eylül ayında başlattığı denetimleri yerinde bularak desteklediklerini belirten Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı, şunları söyledi:
"Erdek´teki turistik tesislerin kendilerini, çağın gereklerine uygun şekilde yenileyip güncellemeleri gerekir. Buna hem turizm işletmelerinin sahipleri, hem de personel dahildir. Erdek, bunu yıllardır yapmaması nedeniyle İstanbul ve Bursa´ya yakınlığına karşın transit turizmden bile yararlanamamaktadır. Erdek´i, Kapıdağ ile de bütünleştirerek, bir cazibe merkezi durumuna getirmek zorundayız. İlçemize, yeni turizm yatırımcılarını mutlaka sokmalıyız."
Hâlen Erdek´te, belgeli bir turizm rehberinin bile bulunmamasının üzücü olduğuna işaret eden Sarı, Marmara Adası mermeri, zeytin, kırmızı soğan, kestane ve kiraz başta olmak üzere Erdek´in çeşitli ürünlerine "coğrafi işaret" alma girişimlerinde sona yaklaşıldığını sözlerine ekledi.
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



ışık aktaş
17.09.2015 14:55:33
Nedenlerin çoğu Balıkesir,Erdek belediyerinden ,Baskiden kaynaklanmış olabilirmi ?Kanal taşıp denize akıyor,yosun makinası yok,yerler toz toprak,ağaçlar ,çiçekler kurumuş.,çay bahçeleri ? piknik alanı yok,koylarda bakım yok,Kapıdağ yolları viraj----Erdekte doğa harika ,cennet gibi,ama yapılaşma ?

  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı