Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ETO Başkanı F. Özlem Sarı: ?Kafalar değişmedikçe Erdek turizmi canlanmaz?

ETO Başkanı F. Özlem Sarı:  ?Kafalar değişmedikçe Erdek turizmi canlanmaz?

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, ?Turizm, artık yalnız deniz-güneş-kum? diye düşünülmemelidir?

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, ?Turizm, artık yalnız deniz-güneş-kum? diye düşünülmemelidir? dedi. Erdek turizmini yalnız 45 gün gibi kısa süreli göstermek isteyenlerin yanlış düşündüğünü vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek´te turizm işletmeciliği yapanların artık kendilerini sorgulamaları gerekir. Öyle sezon yaklaştığında tesisi bakıma alıp badana yapmakla sezona hazırlık olmaz. Çağdaş turizm anlayışının gereklerini yerine getirmekle turizm yapılır. Erdek´te turizm mutlaka çeşitlendirilip, Kapıdağ ve Bandırma, Manyas, Gönen ile birleştirilerek, bir yıla yayılmalıdır.

Erdek´teki otel ve motel işletmecilerinin artık belediyeye bağlı işletmeler değil, turizm belgeli, yıldızları olan tesisler yapmaya yönelmeleri, bunun için, gerekirse Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan destek almaları gerekir.
Kısacası, Erdek turizminin yeniden eski canlılığına kavuşmasının tek yolu, ?ben´ değil, ?biz´ olmaktan ve sektörde bulunan herkesin elini taşın altına sokmasından geçer. İşletmeciler, işlerinin iyi olmadığını öne sürüyorlarsa da, her şeye karşın turizmden para kazanıyorlar. Bu işletmecilerin, Ege ve Akdeniz´e giderek, gerçek turizm anlayışının nasıl olduğunu görmelerini öneririm. Belediyenin, turizm konusunda düzenlediği toplantılara bile bir-iki işletmecinin dışında katılanın olmadığı düşünülürse, Erdek turizmi açısından durum hiç iç açıcı gözükmese de, ilçe turizminin geleceğinden umudumu korumak zorundayım.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli