Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Etispor isteyince başardı: Etispor 1 Sındırgı Bld.spor 0

Etispor isteyince başardı: Etispor  1   Sındırgı Bld.spor  0

Etispor 1 Sındırgı Bld.spor 0 Balıkesir Süper Amatör küme 6. hafta maçlarından belki de en zor olanlarından birisi bu gün Bandırma Sanayi Stadında Etispor ile Sındırgı Bld.spor takımları arasında oynandı.

Balıkesir Süper Amatör küme 6. hafta maçlarından belki de en zor olanlarından birisi bu gün Bandırma Sanayi Stadında Etispor ile Sındırgı Bld.spor takımları arasında oynandı. Her iki takımın son haftalarda yükselen grafiği ile maçın temposunun hep yukarılarda olacağı belki tahmin edilen bir şeydi ama bu gün her iki takım tarafından 90 dakika boyunca  ortaya konulan mücadele amatör aşkı adına son derece önemliydi bence.
Hemen belirtelim ki bu gün SındırgıBld.spordan 10 forma numaralı Umut`un daha maçın 25. dakikasında kendi takım arkadaşı ile arasında geçen tartışma neticesi kırmızı kartla oyun dışı kalması spor adına son derece düşündürücü bir olaydı. Bu durum özellikle misafir takım Sındırgı için zor dakikaların başlangıcı olan bir durumdu aynı zamanda.
Ama ne olursa olsun bu gün sahada isteyen bir Etispor vardı diyebilirim. Özelikle ikinci yarıda Çağın`ın da oyuna girmesiyle geride iyi bir defans bloğu oluşturan Etispor bu gün iyi gününde olan bir Sındırgı`dan üç puan aldıysa ben bu sonucun alkışlanmasını düşünüyorum. Bu arada maç boyu stad çevresine baktığımızda Etispor takımımızın adeta taraftarsız bir takım gibi görünmesi de Bandırma adına hiç de hoş olmuyor bunu da ayrıca belirtmek istiyorum.
Maçı Bilal Gönen, N.İbrahim Çakan ve Furkan şehirli hakem üçlüsü yönetti.  Maçın tek golünün olduğu penaltı kararında Feridun`un ceza alanı içinde düşürülmesini penaltıyla cezalandıran orta hakem Bilal Gönen verdiği diğer kararlarıyla da zor maçı kolaya çeviren bir hakem olduğunu düşünüyorum. Bu arada bu maçla ilgili olarak son bir şey daha söylemek istersem eğer Sındırgı bu gün 11`e 11 oynasaydı sonuçlar farklı olabilirdi mesela. Sındırgı`yı geçen hafta Sındırgı`da Erdekspor karşısında izlemiştim ama bu Sındırgı o Sındırgı`dan çok daha iyi idi diyebilirim.  Maçı,
Etispor  Vural, H.İbrahim, Eren, Ferudun, Barış, Sinan, Yiğitcan, Kadir, Zafer, Semih(çağın) ve Gökay onbiri ile oynadılar.
Gol:   Dk.44 pen. Yiğitcan
Sındırgı Bld.spor  Mehmet, Mustafa Erez, Emre, Alper, Cihan; Mustafa Çiçek, Bülent, Kerim, Yener, Umut ve Mustafa onbiri ile oynadılar.
Kır.Kart      Dk.25  Umut
Oyuna misafir takım Sındırgı başladı. Geride iyi top yaparak kontrollu oynamayı düşünen Sındırgı karşısında Etispor ise daha çok defans ağırlıklı bir oyunla maça asıldığını görüyoruz. İlk yirmi dakika her iki takımın orta alan varyasyonları ile geçti diyebiliriz. Ne zaman Umut K.k ile oyun dışında kaldı işte o dakikalardan sonra Etispor Sındırgı alanında görünmeye başladı diyebiliriz. Dakıkalar 44`ü gösterirken bir Eti hücumunda ceza alanına giren Feridun tam da korner çizgisi yanında düşürülünce orta hakem Bilal Gönen tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösteriverdi. Penaltıyı bu maçta gerçekten iyi mücadele eden Yiğitcan  kaleciyi sağa yatırıp topu sola atınca Etispor`lu oyuncular sahada bir sevinç yumağı oluşturuverdiler 1-0.
İlk yarı bu sonuçla kapandı 1-0.
 İkinci yarıya her iki takımda değişikler yaparak girdi. İkinci yarıda Etispor maçın son beş dakikasına kadar sahada çok etkiliydi. Özellikle Zafer`in ayağından ve kafa vuruşlarından  harcadığı fırsatları da söylememiz gerekiyor. Maçın son dakikalarında gerçekten büyük heyecan vardı sahada. Konuk takım bütün hatlarıyla bir gol için çabalarken Etispor ise bütün hatlarıyla defansa çekilmişti. Çalınan son düdük Etisporun galibiyetini ilan edince üç puan da Etispor`a yazılmış oldu.
Maçın geneline baktığımızda Etispordan bu gün Eren ve Yiğitcan iyi mücadele ettiler. Çağın sağ koridoru iyi kullanırken defansta önlediği bir pozisyonda çok önemliydi bence. Zafer biraz daha diri olabilseydi eğer bu gün skor çok daha değişik olabilirdi. Barış rakipleriyle maç boyu didişti durdu ve de iyi idi. Ve takımın diğer oyuncularını da skora katkılarından ötürü kutlamak gerekiyor.
Misafir takıma gelince;  Sahaya çıkan 11 futbolcuya şöyle baktığımda gerçekten oturmuş bir takım izlenimi bıraktı bende. Ama lig sıralamasında altlarda yer alıyorlar bu da farklı bir durum aslında. Takım katmanları Mustafa oyunu iyi kuruyor. 11 forma numaralı Mustafa ise oyunu ilerde kuran ve fırsatları hazırlayan iyi bir oyuncu. Elbette bir maçı 65 dakika bir kişi eksik götürmek de çok zor bir iş olmalı. Ama inanıyorum ki bundan böyle Sındırgı önüne hangi takım çıkarsa çıksın bu oyunu ve bu kadrosuyla mutlaka çıkışa geçecektir bunu da ayrıca belirtmek isterim. 
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli